Hlavní obsah

Šimák se gólovou přihrávkou podílel na výhře Stuttgartu

PRAHA

Český fotbalista Jan Šimák ve čtvrtek opět patřil ke klíčovým postavám Stuttgartu při výhře 2:1 v utkání 2. předkola Poháru UEFA s maďarským Györem. Tvůrce hry německého celku již po 13 minutách zahrál rohový kop, který hlavou využil stoper Tasci. Šimák se pak mohl prosadit i sám, ale své šance nevyužil. Stuttgart tak bude v odvetě hájit jen jednobrankový náskok.

Článek

Šimák, který odehrál celé utkání, měl dvakrát blízko k brance. Nejprve v první půli vypálil ze 30 metrů a hostující gólman jen s námahou vyrazil. Po změně stran český fotbalista nevyužil chyby brankáře a v jasné šanci minul. I tak byl podle agentury SID nejlepším hráčem Stuttgartu.

Pospěch pomohl k výhře nad Lilleströmem

Rychlá branka Brazilce Césara Santina již z 2. minuty nasměrovala fotbalisty FC Kodaň za výhrou 3:1 nad Lilleströmem. Norové snížili až v poslední minutě. V dresu Kodaně do hry zasáhl z českých reprezentantů jen Zdeněk Pospěch. Zraněný Libor Sionko nebyl ani na lavičce.

Na té chyběl také Mario Holek z Dněpropetrovsku, který doma porazil švýcarskou Belinzonu 3:2. Hosté mohli odjíždět spokojeni, protože prohrávali již 0:2, ale dokázali si pro odvetu vybojovat nadějný výsledek.

Aston Villa podle očekávání uspěla na Islandu, kde porazila 4:1 Hafnarfjördur. O jednu z branek se postaral anglický záložník Gareth Barry. Jeho účast v utkání pravděpodobně znamená, že padla možnost jeho přestupu do jiného klubu, neboť by za něj již nemohl hrát v evropských pohárech. Největším zájemcem o Barryho služby byl Liverpool.

Fillo gól nedal, Stavanger uhrál ve Finsku remízu

Fotbalisté norského Vikingu Stavanger vstoupili do 2. předkola Poháru UEFA bezbrankovou remízou na hřišti finské Honky Espoo. V sestavě hostů hrál do 77. minuty český útočník Martin Fillo, ale i přes několik nadějných situací se branky nedočkal.

Lepší výsledek uhrál FK Moskva, kteří zvítězil na půdě Legie Varšava 2:1. Domácí sice mohli v nastavení vyrovnat, ale druhý zásah polského reprezentanta brazilského původu Rogera Guerreira nebyl uznán kvůli ofsajdu. Celé utkání odehrál za ruský tým český záložník Tomáš Čížek.

Utkání mezi WIT Tbilisi a Austrií Vídeň bylo kvůli bojům v Gruzii zrušeno. O postupujícím rozhodne jediný zápas ve Vídni, který se uskuteční stejně jako odvetná utkání za čtrnáct dní.

Pohár UEFA - 2. předkolo
VfB Stuttgart - Györ (Maď.) 2:1 (2:1), Metalurgs Liepájas (Lot.) - Vaslui (Rum.) 0:2 (0:0), Borac Čačak (Srb.) - Lokomotiv Sofia 1:0 (0:0), FK Vojvodina (Srb.) - Hapoel Tel Aviv 0:0, Honka Espoo (Fin.) - Stavanger (Nor.) 0:0, Legia Varšava - FK Moskva 1:2 (0:0), FC Haka (Fin.) - Bröndby Kodaň 0:4 (0:1), Young Boys Bern - Debrecín (Maď.) 4:1 (1:1), Aris Soluň (Řec.) - Slaven Koprivnica (Chorv.) 1:0 (0:0), Dněpropetrovsk (Ukr.) - Belinzona (Švýc.) 3:2 (1:0), Gent - Kalmar (Švéd.) 2:1 (0:0), FC Kodaň - Lilleström (Nor.) 3:1 (1:0), Hafnarfjördur (Isl.) - Aston Villa 1:4 (1:3), Braga - Zrinjski Mostar (Bosna) 1:0 (0:0), Lech Poznaň (Pol.) - Grasshoppers Curych 6:0 (2:0), NK Lublaň - Hertha Berlín 0:2 (0:1), Queen of the South (Skot.) - Nordsjaelland (Dán.) 1:2 (1:2), Manchester City - Midtjylland (Dán.) 0:1 (0:1), Deportivo La Coruňa - Hajduk Split 0:0.

Reklama

Související témata: