Hlavní obsah

Slavia bude v Košicích jako doma, Viktorka nasází další góly, tuší experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohárové odvety by měly potvrdit postup. Fotbalisté Slavie i Plzně odehráli první zápasy svých předkol tak, jak si představovali. Slavia zvládla ošidný souboj s Dniprem-1 a vytvořila si komfortní třígólový náskok. Odveta se odehraje v Košicích, kde je ukrajinský vicemistr v azylu, očekává se proto hojná účast slávistických fanoušků. Viktoriáni doma nastříleli maltské Gziře United dokonce čtyři branky a na ostrov ve Středozemním moři tak mohli odcestovat s klidem v duši.

Slavia si pojede do Košic pro postup, sledujte příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

Sázkaři věří naprosto jednoznačně Slavii, na niž míří aktuálně přes 96 % vkladů. Také Plzni důvěřují. Na její vítězství jde dokonce přes 99 % vkladů.

„Proti vypjaté úterní odvetě Sparty s Kodaní nás ve čtvrtek čekají podle všeho pohodové pohárové zápasy českých zástupců Slavie a Plzně. S velkým náskokem oba kluby hrají spíš o český koeficient a dobrou pohodu pro závěrečné kolo kvalifikace o skupinu Evropské, respektive Konferenční ligy," předesílá Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Suverenita českých klubů z prvních zápasů se odráží i na sázkách. I tady můžeme říct - pohoda. Skoro každý, kdo si u nás ve čtvrtek vsadí, zařadí na tiket Slavii nebo Plzeň, nebo oba týmy. A v podstatě všichni tipují nejen postup Slavie a Plzně, ale právě i výhru v odvetě," avizuje Urbanec.

Sestřih fotbalového zápasu 3. předkola Evropské ligy Slavia Praha - Dnipro-1.Video: O2 TV Sport

Zápas Slavie by měl být vyrovnanější než první, sešívaní by jej nicméně měli zvládnout. Kurz na ně je 1,7:1 a na remízu 3,95. Na výhru Dnipra-1 se pak sází v kurzu 4,5:1. Na postup je možné si vsadit pouze u domácích, a to v kurzu 20:1.

„Slavia vyhrála v prvním zápase na domácí půdě 3:0 a jednou nohou je prakticky ve čtvrtém předkole. V Edenu předvedla dominantní výkon, navrch měla i v desíti po vyloučení Ogbua. Nigerijský stoper bude po svém zákroku ve stylu kung-fu chybět, šanci tak dostane Ousou. Slavia půjde i v odvetě po vítězství, klub z Edenu totiž dlouhodobě dbá na klubový koeficient, který je důležitý pro nasazení v předkolech i losování základních skupin," zdůrazňuje Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Slavia by navíc mohla hrát do otevřené obrany, domácí za to totiž potřebují vzít a útočit hned od první minuty. Na tiket patří dvojka, český klub zvítězí i podruhé, ale tentokrát nižším rozdílem než o tři branky," radí Kovařík.

Slavia před startem nového ligového ročníku v roli favorita. Co by šéfa klubu přivedlo do ráje?Video: Sport.cz

„Ukrajinský tým už v úvodním zápase tempo Slavie nestíhal a neočekává se, že by tomu večer mělo být jinak. Většina sázkařů má u nás na tiketu výhru Slavie. Časté jsou také tipy s kurzem 1,66:1 na to, že Slavia vyhraje zápas nebo povede o 2 a více gólů," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Plzeň je favoritem v kurzu 1,35:1, na remízu je vypsán kurz 5,2:1 a na výhru domácích 8:1. Zde se otázka postupu zdá být jasně rozluštěna, vsadit lze pouze na případný zázračný postup domácí Gziry v kurzu 100:1.

Sestřih zápasu 3. předkola Konferenční ligy Plzeň - GziraVideo: O2 TV Sport

„Plzeň měla těžký vstup do nové sezóny, ale kouč Koubek ukázal, jak je důležité nepanikařit. ‚Ostřílený bard' byl na pokraji odvolání, ale zvládl klíčový duel s Dritou, a pak se mužstvo rozjelo ve velkém stylu. Západočeši začali střílet branky jako na běžícím pásu, vykrystalizovala se základní sestava. Do odvety na Maltě jde klub každopádně v naprostém klidu, hráči si potvrdili, že fotbalově jsou na tom lépe než soupeř. Chybět budou sice zranění Jirka nebo Chorý, ale kádr Viktorie je široký," rekapituluje Kovařík.

„Mužstvo nebude hrát údržbu, ale pokusí se vylepšit koeficient a nasbírat góly do individuálních statistik, hráči se pak lépe prodávají. Nejzajímavějším prospektem je v tomto směru Rafiu Durosinmi - posila z Karviné se na západě Čech rychle etablovala a začíná být i produktivní. Právě mladík z Nigérie by mohl vstřelit branku, podobně jako v prvním vzájemném klání," myslí si Kovařík.

Výhra Viktorie je zkrátka podle sázkových expertů tutovka. „Plzeň přehrála svého soupeře 4:0. V prvním utkání byl herní rozdíl mezi oběma týmy obrovský. Gzira je na čtvrté příčce nejvyšší maltské soutěže a většina sázkařů před utkáním věří v jasnou dominanci Západočechů. Vedle jejich výhry je další nejčastější sázkou, že Plzeň zvítězí o dvě branky s kurzem 1,91:1," doplňuje Světlíková.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen