Hlavní obsah

Hromada sháněl doma čtyřicet lístků, Trpišovský je trochu pod tlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv v nové sezoně neodehrál ještě ani minutu, sálá ze záložníka fotbalové Slavie Jakuba Hromady před odvetou třetího předkola Evropské ligy proti Dnipru-1, v níž budou sešívaní hájit náskok 3:0, velké natěšení. Vrátil se do města, kde se narodil, do míst, kde vyrůstal. Sedmadvacetiletý Slovák je v Košicích doma. „Jsem šťastný, že tu jsem. Je to poprvé s fotbalem. Vždycky se sem strašně rád vracím, do budoucna plánujeme s manželkou v Košicích žít,“ prohlásil Hromada v útrobách rozestavěné arény.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie Praha během utkání s Jabloncem.

Článek

Košice (od našeho zpravodaje) - Když v úterý večer vystupoval z letadla, slastně se nadechl. „Vítejte v ráji," prohodil Hromada ke svým spoluhráčům. Ve středu přes den je Košicemi trochu provedl. Návrat domů si užíval. „Žil tím už od soustředění v Rakousku, kdy ještě nebylo jasné, zda tu budeme hrát, a jen jsme věděli, že nastoupíme proti Dnipru nebo Panathinaikosu. On pořád říkal, že jedeme do Košic," přiblížil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Košický rodák obstaral na čtvrteční utkání pro známé a rodinné příslušníky čtyřicet lístků. „Přemýšlel jsem, jestli je platil," smál se kouč, který se Hromadovým nadšením dostal pod tlak. „Příslib od trenéra, že bude hrát, nikdy nikdo nemá. Ale byl bych moc rád, kdybych se na trávník dostal," vyřkl slovenský hráč před novináři i vedle sedícím Trpišovským. „Budeme se snažit, pokud to jen bude trochu možné, aby si tu zahrál," dal mu pak naději hlavní stratég červenobílých.

Hromada zde hrál v žákovských a na začátku dorosteneckých let, pak se vydal do Michalovců a následně do Itálie. „Ale nehrál jsem v MFK, ovšem v jiném menším klubu KAC, který hrál žákovskou ligu. Už si ani nepamatuji, kdy jsem tu hrál naposledy. Je pravda, že si tu teď v letní pauze s kamarády zahraju. Je to příjemné zpestření v rámci náročné přípravy," podoktl důrazný středopolař.

Kvituje i fotbalový boom, který jeho rodným městem hýbe. Košice mají po osmi letech klub v lize, staví moderní a pěknou arénu. „Jsem strašně šťastný, že Košice mají takový krásný stadion a bude ještě hezčí, až bude úplně hotový. Jsem rád i za to, že Košice postoupily do ligy," radoval se Hromada.

Horší je to s jeho aktuálním postavením v Trpišovského partě, v nabitém středu zálohy se přes Oscara, Christose Zafeirise nebo Petra Ševčíka na hřiště ještě nedostal. „Jsem v situaci, ve které jsem se ve Slavii ocitl už několikrát. Je nás hodně, každý post je zdvojený. Člověk musí čekat na šanci a já věřím, že ta moje brzy přijde. Na tréninku makám, věřím si. Každý by chtěl hrát, ale na prvním místě je úspěch týmu. Každopádně věřím, že se do sestavy probojuji jako v minulé sezoně," poznamenal.

Ulevilo se mu, že konečně může do pohárového zápasu. Před dvěma lety dostal od UEFA trest na tři zápasy za vyloučení a konflikt s rozhodčím v zápase proti Legii Varšava. Proto nebýval zapisován na soupisku pro evropské poháry, dvě třetiny trestu si odpykal před rokem proti gibraltarskému trpaslíkovi St Joseph's. Poslední část minulý týden. „Jsem šťastný, že už to mám za sebou, vždyť jsem hrál v pohárech naposledy před dvěma lety," oddechl si Hromada.

ZÁPAS SLAVIE NA OBRAZOVCE O2 TV
Stanice O2 TV Sport odvysílají čtvrteční odvetu třetího předkola Evropské ligy Slavia vs. Dnipro-1. Přenos startuje v 19:55 hodin, zápasem provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.