Hlavní obsah

Slavia půjde proti AC Milán se Staňkem v bráně, hrát bude i Vlček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na AC Milán vyrukuje fotbalová Slavia v prvním osmifinále Evropské ligy s novým brankářem. Jindřich Staněk prožívá po zranění výživný nástup mezi tyče, v neděli odchytal bezgólové derby na Spartě a trenér sešívaných Jindřich Trpišovský potvrdil, že na San Siru nastoupí také on. Zůstal tak věrný pohárové tradici, při níž prozrazuje jeden otazník v sestavě.

Foto: Martin Malý | SK Slavia Praha

Brankář Slavie Jindřich Staněk na San Siru před zápasem s AC Milán.

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - Staněk byl přitom zapsán na evropskou soupisku až dodatečně po zranění Ondřeje Koláře. „Budeme chtít, aby navázal na nedělní výkon. Byli jsme spokojení po všech stránkách. Klasické brankářské práce moc neměl, ale líbila se nám jeho rozehrávka. Je potřeba, aby se sehrával s týmem,“ vysvětlil Trpišovský.

Možná proto, že s částečným odtajňováním sestavy dokráčela Slavia na podzim v základní skupině k triumfu i před AS Řím, přidal kouč bonus. Sílu kouzla chtěl ještě podpořit. „Nastoupí i Tomáš Vlček. Dostane další možnost pro svůj sportovní a psychologický růst,“ uvedl Trpišovský. Nabízí se, že na lavičce zůstane buď stejně jako v neděli Igoh Ogbu, nebo Tomáš Holeš.

O sestavě ale Trpišovský v předvečer velkého zápasu neměl zcela jasno. Po dvou derby se Spartou v minulém týdnu čeká do poslední chvíle, v jakém stavu hráči budou. Bude hledět na jejich aktuální stav i vytížení, které mají v nohách.

„Ivan Schranz musel například v neděli střídat kvůli zranění o poločase. Mojmír Chytil zase odehrál obě celá derby, v neděli nás čeká další důležité utkání (s Teplicemi). Uvidíme,“ krčil rameny hlavní slávistický stratég.

Slávisté nastoupí na San Siru s černými páskami na rukávech. Uctí tím památku nedávno zesnulého významného klubového funkcionáře Jiřího Vrby, který v sobotu zemřel v 93 letech.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.