Hlavní obsah

Zima na hřišti s AC Milán ještě neprohrál, trenér by ho bral kvůli italštině na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvesela a ochotně přepnul do italštiny, když se ho ptali místní žurnalisté. Pak obránce fotbalové Slavie David Zima, který do zimního návratu do Edenu strávil dva a půl roku v FC Turín, udělal i krátký rozhovor na hřišti pro italský televizní štáb. „Až pojedu do Itálie na dovolenou, vezmu si Davida jako překladatele,“ usmál se trenér sešívaných Jindřich Trpišovský před první bitvou v osmifinále Evropské ligy s AC Milán.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Zimní posila Slavie David Zima

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - „Na tiskovce jsem během angažmá v Itálii vlastně ani nebyl, ale rozhovor v italštině jsem byl schopný dělat po čtyřech nebo pěti měsících,“ vyprávěl Zima.

Z turínské štace má proti milánskému AC řadu vzpomínek. V zápase proti němu nastoupil třikrát a ani jednou neprohrál. V Serii A odehrál šedesát tři minut při domácí remíze na jaře 2022 a pak čtrnáct minut při výhře 2:1 o pár měsíců později. Na San Siru pak slavil postup v poháru po výhře 1:0 v prodloužení v lednu 2023, na hřišti kmital padesát minut. „To mi hned naskočí,“ uvedl Zima. „Ale naposledy na podzim jsme s nimi prohráli, to jsem nenastoupil,“ vybavil se mu poslední vzájemný duel.

Zima a Diouf se začínají ukazovat ve Slavii. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Velkých jmen v sestavě Rossoneri se neděsí, stejně jako Trpišovský bude rád, když ho největší esa provětrají. AC Milán v ofenzivě disponuje Christianem Pulisicem, Olivierem Giroudem a Rafaelem Leaem. „Top světová kvalita,“ charakterizoval je výstižně Zima.

Hlavně Leao ho ve vzájemných konfrontacích dokázal prohnat. „Napoprvé to bylo složité, protože jsem ho neznal. To docela hořelo, ale postupem času byly souboje s ním lepší a lepší. Je to top hráč světového formátu, který umí udělat rozdíl,“ řekl slávistický stoper.

Zápas na ikonickém San Siru proti jednomu z nejslavnějších klubů Evropy je svátek. Zima však jasně nabádá: „Musíme se soustředit na zápas. Nevnímáte, jestli hrajete s Teplicemi nebo s AC Milán. Na hřišti musíte nechat vždy maximum.“

Reklama

  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 přestávka Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.