Hlavní obsah

Slavia v roli favorita, Plzeň čeká další trpaslík. Sázkaři věří ve výhru obou českých týmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta už je z Kodaně dávno doma, za pár hodin nastoupí v pohárové Evropě další dva české fotbalové kluby. Zatímco Slavii los přihrál těžkého soupeře ukrajinské Dnipro, pro Plzeň je postup už teď v podstatě splněnou povinností. Oba kluby jsou ale jasnými favority na postup: Slavia v kurzu 1,18:1 a Plzeň dokonce v kurzu 1,02:1, což jsou nějaká 2 % pravděpodobnosti, že by Viktorka o další kolo Konferenční ligy přišla.

Slavia je před vstupem do 3. předkola Evropské ligy favoritem. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Češi mají v pohárové historii s ukrajinskými kluby bídnou bilanci. Zvlášť o zápasech s Dynamem Kyjev by mohl nejeden bývalý fotbalista vyprávět. Ale Dnipro nemá takovou sílu jako v minulosti právě Dynamo Kyjev nebo Šachťar Doněck.

„Roli favorita plní jednoznačně Slavia. Navíc Dnipro hraje v azylu v Košicích a aktuálně z klubu odešel nejlepší střelec Dovbyk, na kterém úspěchy Dnipra hodně stály," poukazuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Český vicemistr vstoupil do nového ročníku Fortuna ligy suverénně. Neztratil zatím ani bod, herně vypadá Slavia také velmi dobře. Jediné dvě starosti, které tak lodivod sešívaných má, jsou zranění Douděry a mizerný trávník v Edenu. Pražský klub se bude i proti Dnipru prezentovat ofenzivním stylem hry a v koncovce se zaručeně prosadí," ujišťuje Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Hosty v boji o Ligu mistrů zradila právě defenziva, ve dvou zápasech s Panathinaikosem inkasovali hned pětkrát. Společně s ligou a přípravou tak Dnipro neudrželo vzadu nulu již čtyřikrát v řadě, což není náhoda. Ukrajinský klub navíc před dvojduelem se Slavií prodal svoji největší hvězdu - ostrostřelec Dovbyk zamířil do La Ligy. Elitní kanonýr týmu dal v minulé sezoně 24 branek v lize, trefil se i do sítě řeckého týmu a měl fazonu. Jeho odchod je v tak krátkém horizontu nenahraditelný. Slavia zvítězí, v utkání padnou alespoň dvě branky a trefit by se mohl ,Smolíček' posledních dní, Václav Jurečka," myslí si Kovařík.

„Slavia je jasná tutovka, 99 % tipujících sází na ni, na Dnipro je jen pár tiketů. Hodně sázek jde také na postup sešívaných, stejně jako v kurzu 1,20 tip na dvě a víc branek a nebo naopak na to, že Dnipro vystřelí na branku maximálně třikrát v kurzu 1,35. Když se koukneme na posledních 5 utkání, je vidět, že Slavia jede, prohrála jen před měsícem v přátelském utkání s Dynamem Drážďany," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Viktorii čeká po klubu z Kosova zástupce dalšího z malých evropských států. Gzira United z Malty přešla již přes dva soupeře - severoirský Glentoran a Dudelange z Lucemburska. Pro Plzeň by takový celek neměl představovat vážnější problém, ale už na postup proti Dritě se překvapivě nadřela. Předpoklady nicméně hovoří jasně, na vítězství Západočechů v úvodním domácím utkání je kurz 1,1:1, na remízu 10:1 a na výhru maltského klubu 28:1.

„Gzira bude sice fotbalová a dokáže Plzni jistě určitou část zápasu vzdorovat, ale to bude tak vše. Maltský fotbal je přece jen výkonnostně trochu jinde. Soutěžní konfrontaci s ním známe vlastně jen z reprezentace. Na klubové úrovni máme v posledních letech zkušenosti snad jen z přátelských utkání maltských a českých klubů v rámci zimního turnaje Tipsport Malta Cup," říká Urbanec.

„Viktoria vstoupila do nového ročníku rozpačitě, ale v minulém týdnu vyhrála dvakrát v řadě. Zjitřená atmosféra kolem týmu se tak trochu uklidnila, svěřenci kouče Koubka začali dávat góly a konečně tak navázali na ofenzivní manévry z přípravy. V obraně jsou stále mezery, ale do hry se podařilo zapojit talentované hráče (Hranáč, Paluska, Dweh), což je jednoznačně plus," připomíná Kovařík.

„Maltská Gzira vyřadila cestou do třetího předkola týmy, které nedosahují úrovně Plzně. Hosté ale rozhodně nebudou odevzdaným soupeřem, jejich kádr tvoří především Jihoameričané, kteří umějí vstřelit branku. Mužstvo na tom není vůbec špatně po technické stránce, mezery jsou spíš v taktice, běžecké připravenosti a fyzičnosti/soubojovosti. Plzeň jako ostřílený pohárový celek na domácí půdě zvítězí, ovládnout by mohla oba poločasy," myslí si Kovařík.

„S Plzní to je jako přes kopírák, 99,9 % sázek jde na výhru Viktorky. Čtvrtý tým maltské ligy by pro ni neměl být problém, očekáváme, že iniciativa bude na straně domácích a uvidíme také jen málo faulů. Hodně se sází na výhru Plzně v handicapu -1,5 v kurzu 1,39, na dvě a více branek v utkání (1,15)," hlásí Světlíková.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen