Hlavní obsah

Slávistický navrátilec Krajčík: Podruhé letos s Janovem prohrát nechci

Zdeněk Pavlis (Janov)Sport.cz

Na jaře si vyzkoušel, jak chutná italská Serie A. Štace v poslední Reggině, která nakonec z nejvyšší italské soutěže sestoupila, byla sice pro Mateje Krajčíka velice krátká, ale i tak měl slávistický obránce možnost před návratem do Edenu poznat, jak čtvrteční soupeř Pražanů v Evropské lize hraje a v čem je jeho síla.

Článek

Během jarního angažmá v Reggině jste proti Janovu nastoupil a jeho hru si na vlastní kůži vyzkoušel. Jaké na něj máte vzpomínky?

Hráli jsme doma, kde se nám vedlo přece jen lépe, ale i tak jsme s Janovem 0:1 prohráli. Oni byli už loni velice silní a hlavně útok měli fantastický, neboť v něm nastupovali Milito a Motta, které v létě koupil milánský Inter. Jenže teď přišli Argentinci Crespo a Palacio a náš soupeř má kvalitu zase.

Potkal jste se během krátkého působení v italské Serii A na trávníku i s Argentincem Crespem?

Na San Siru proti nám s Interem hrál. Dokáže se dostat do vápna, prodere se do šance, promění ji. Ostatně i v nedělním zápase Janova s Neapolí dával gól. Je strašně nebezpečný a takoví útočníci, jako je on, v naší lize neběhají. Musíme si na něho dát náramný pozor, i když si osobně myslím, že od začátku nenastoupí.

Ale ani to asi nic nezmění na tom, že Janov proti vám spustí útočnou smršť, neboť hraje jinak než většina italských mužstev. Útočně, ofenzívně...

Má v kádru spoustu ofenzivních hráčů, takže se skutečně snaží praktikovat styl se třemi útočníky. Ti se ale přitom poctivě vrací dozadu a i v defenzivě makají na sto procent.

Takže ani v obraně nejsou moc zranitelní...

Těžko soudit, my figurovali s Regginou v italské lize na posledním místě, v ofenzívě jsme toho moc neprodukovali, takže Janov jsme pořádně neprověřili.

A co naopak janovští útočníci? Jak velké problémy vám dělali a jak moc rozebírali vaši obranu?

Nebezpeční byli, ale že bych s některým z nich měl jó velké problémy, to říci nemohu.

Na domácím stadiónu ovšem bude Janov daleko nebezpečnější. Zvláště při euforii, která teď v klubu a vůbec v celém městě vládne...

To ale platí obecně pro každé italské mužstvo. Všechny týmy spoléhají na podporu fantastických fanoušků, v čemž není Janov výjimkou. Zvláště na jeho stadiónu, který je postaven v anglickém stylu a kde je pravidelně plno. Atmosféra je tam nyní o to bouřlivější, že Janov vede italskou ligu, takže fanoušci jsou hodně namlsaní.

Trenér Jarolím hledal recept na vašeho čtvrtečního soupeře u syna Lukáše hrajícího v Sieně, ale moc nepochodil. Vás se na zkušenosti a rady neptal?

Ptal se jen na rozestavení Janova, nic víc

A kdybyste mu měl nějakou radu předat?

Oni se snaží zahušťovat střed hřiště, proto to chce nedržel dlouho balón, využívat momentu překvapení a vyrážet dopředu. S postupným útokem bychom neměli nárok.

Myslíte, že proti vedoucímu mužstvu italské Serie A máte vůbec šanci?

Ale my jsme přece už v evropských pohárech dokázali, že proti dobrým a kvalitním mužstvům hrát umíme. Musíme vstoupit do zápasu kvalitně a uvidíme, co z toho vzejde... Doufám, že máme na lepší výsledek, než jaký jsem proti Janovu uhrál s Regginou. Podruhé s ním letos prohrát nechci. V posledním ligovém zápase v Liberci jsme nehráli špatně, jen šance jsme neproměňovali.

Reklama