Hlavní obsah

Slovácko neskládá zbraně, byť tuší, že šance na postup je malá. Aspoň vítězství, přeje si Petržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Istanbulu nabrali minulý týden třígólové manko a postup se jim notně vzdálil, ale fotbalisté Slovácka jsou odhodláni poprat se ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy na svém stadionu (od 19:00, podrobná online reportáž na Sport.cz) o co nejlepší výsledek a pokusit se tureckému Fenerbahce cestu do další fáze soutěže co nejvíce ztížit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Petržela před odvetou utkání 3. předkola Evropské ligy propti Fenerbahce Istanbul.

Článek

„Víme, že po porážce 0:3 v Turecku máme postupovou naději už hodně malou. Nic ale ještě nevzdáváme, míč je kulatý. Víkendová ligová výhra nad Hradcem nás povzbudila, chceme se minimálně poprat o vítězství a potěšit naše skvělé fanoušky. A taky pomoct českému pohárovému koeficientu," přeje si hradišťský záložník Milan Petržela.

Podle něj to bude pro celý region velký zápas. „Je možné, že nás hráči Fenerbahce po jasném domácím triumfu trochu podcení. Mají to v povaze. Už se určitě vidí v dalším kole. My bychom toho měli využít," plánuje zkušený středopolař v narážce na to, že turecký tým dorazí do Uherského Hradiště z Brna, kde je výprava ubytována, až před utkáním bez toho, že by si zatrénoval na místním stadionu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček ze Slovácka rozhodl o výhře nad Hradcem Králové.

Petržela stejně jako někteří další starší hráči Slovácka nenastoupil v neděli proti Hradci (1:0) v základní sestavě. „Trenér dopředu avizoval, že sestavu protočí. Já raději hraju od začátku, ale kluci, kteří nás nahradili, si vedli výborně. Není vůbec jednoduché dělat dobré výsledky na dvou frontách," uvědomuje si.

Kouč Slovácka Martin Svědík nemůže počítat se zraněným Havlíkem a potrestaným Hofmannem. Reinberkovi dovolí zdravotní stav absolvovat jen část střetnutí. „Nahradit Havlíka nebude ve středu hřiště snadné, pro nás je to momentálně takřka nepostradatelný fotbalista. Především vzhledem k jeho komplexnosti. Nasadíme sestavu, v níž budou převažovat ofenzivní hráči," prozradil.

Od svého mužstva očekává mnohem odvážnější a zodpovědnější výkon než minulý týden v Istanbulu. „Musíme odhodit respekt, a především v naší šestnáctce nedávat protihráčům tolik prostoru. Bylo by samozřejmě ideální vstřelit hned zkraje rychlý vedoucí gól. Určitě ještě neskládáme zbraně, ale za úspěch budu považovat každý solidní výsledek. Odhodlání mají hráči obrovské," tvrdí Svědík.

Fotbalisty Fenerbahce přijede povzbudit kolem 160 fanoušků. Hradišťský stadion má pro toto utkání kapacitu 7500 diváků. V předprodeji je ještě několik stovek vstupenek.

Reklama