Hlavní obsah

Stoperem bude někdo důraznější, než je Horváth, mlžil plzeňský trenér Vrba do poslední chvíle

Postup do základní skupiny Evropské ligy je pro fotbalovou Plzeň prioritou. V dnešní odvetě s belgickým Lokerenem, která se hraje od 20:15 před vyprodaným stadiónem ve Štruncových sadech, ovšem musí Západočeši vyhrát a smazat jednogólové manko, jež si přivezli z prohraného prvního střetnutí před týdnem v Bruselu. Trenér Viktorie Pavel Vrba je přesvědčen, že přes problémy, s nimiž se musí vypořádat, je schopen jeho tým úkol zvládnout a do Evropské ligy postoupit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba je přesvědčen, že jeho tým odvetu s Lokerenem zvládne.

Článek

Nejvíce otazníků se před odvetou vznášelo a vznáší nad složením stoperské dvojice. Prozradíte, zda jste v rozhodování už pokročil?

Neprozradím, protože sám ještě nevím, koho na hřiště pošlu. Pořád se rozhoduji mezi třemi obránci - Limberským, Čišovským a Řezníkem.

Alternativa s Čišovským by ale byla v tak důležitém utkání asi dost riskantní. Je sice dostatečně zkušený, ale dva měsíce marodil a nesehrál jediný zápas...

Rozhodující bude zdravotní stav hráčů ve čtvrtek večer. Proto stoperskou dvojici určím až těsně před utkáním.

V případě, že zvolíte variantu s Limberským, ovšem hrozí, že ho Tunisan Harbaví na hrotu belgického útoku bude hlavně díky svým fyzickým dispozicím převyšovat a dost možná i válcovat. Berete i toto riziko v potaz?

Musíme hledat řešení, protože když z kádru vypadnou tři stopeři, vznikne logicky problém. Jedno je však jisté - Horváth, jak někteří novináři navrhovali, stopera hrát určitě nebude. Na toto místo postavím někoho, kdo je důraznější než Pavel. A takové hráče v mužstvu mám.

Změny ve složení stoperské dvojice jste vzhledem k Ševinského trestu nucen provést, k rošádám ve středové řadě sáhnout můžete. Zvláště, když jste před týdnem v Bruselu nebyl spokojen s hrou krajních záložníků. Opravdu se ke korekturám odhodláte?

Bude záležet na zdravotním stavu hráčů. Pokud budou všichni v pořádku, překvapení nevylučuji.

Co se bude muset ve hře vašeho týmu v porovnání s prvním zápasem změnit, abyste nad Lokerenem potřebným rozdílem vyhráli a do Evropské ligy postoupili?

Musíme dát gól, což naznačuje, že budeme hrát útočněji než v Bruselu. Hlavně je však třeba většího důrazu v soupeřově šestnáctce. Už v prvním střetnutí jsme měli dost šancí, ale právě důraz jsme postrádali.

Už jste hráče upozorňoval, na co si v odvetě musí dát hlavně pozor?

Na soupeřovu produktivitu, neboť v Bruselu nám dal ze tří brankových situací dva góly, přičemž oba padly po standardních situacích. Mimochodem - i v posledním ligovém střetnutí byl Lokeren střelecky úspěšný právě po standardkách, takže si na ně musíme dát v odvetě pozor. Pokrýt pak musíme čtyři klíčové hráče protivníka - jejich středního záložníka, oba hráče operující na kraji středové řady a Tunisana na hrotu útoku.

Zmínil jste se o posledním ligovém zápase, v němž Lokeren prohrál v Gentu. Jaké poznatky jste si ze soupeřova sledování přivezl?

Do Belgie už jsem nejel, protože informací o Lokerenu máme dost a dost. Sledoval jsem zápas na internetu a vím, že soupeř stejně jako my šetřil na odvetu některé hráče.

Zápas 4. kola EL Plzeň - Lokeren se hraje od 20:15, stadión je vyprodaný. Přímý přenos vysílá TV Fanda, on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: