Hlavní obsah

Vítěz? Cítím se ospravedlněn, když Kúdela stáhl svoje odvolání, píše Kamara

Soud ani odvolací řízení neproběhly, ale fotbalista Glasgow Rangers Glen Kamara se i bez toho zjevně cítí jako úspěšnější ve sporu se slávistou Ondřejem Kúdelou. Tweet s fotografií, na níž je Kamara zachycen se svým advokátem, je vcelku jednoznačný.

Foto: @sportCT, Twitter

Glen Kamara s Ondřejem Kúdelou během odvety osmifinále Evropské ligy.

Článek

„Cítím se ospravedlněn, když Kúdela stáhl svoje odvolání proti rozhodnutí UEFA (10 zápasový trest), za rasové urážky na mojí adresu," napsal Kamara na sítích. Potvrdilo se to, před čím byl Kúdela varován nejen na sítích, když sáhl ke stažení odvolání. Totiž, že druhá strana to bude brát jako výhru.

„Jsem vděčný za Rangers FC, za naše fanoušky a také bych chtěl poděkovat mému právníkovi Aameru Anwarovi, který za mě bojoval," pokračoval Kamara.

Už před několika dny britská média informovala, že Kúdela kvůli obvinění z rasistické urážky vůči hráči Rangers Glenu Kamarovi z utkání Evropské ligy nebude ve Skotsku stíhaný. Český reprezentant se pak rozhodl stáhnout své odvolání proti trestu na sportovním poli - ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne.

Desetizápasový distanc si již loni odpykal a přišel kvůli tomu mimo jiné o letní mistrovství Evropy.

"Po dohodě s klientem podáme ještě dnes zpětvzetí odvolání proti disciplinárnímu rozhodnutí UEFA k mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne. Respektujeme přání klienta na ukončení celé záležitosti," uvedl 11. března advokát René Cienciala z kanceláře Urban & Hejduk.

Kúdela zejména přivítal informaci, že ve Skotsku nebude trestně stíhaný. "Jsem rád, že tato linie příběhu skončila. Celá kauza se táhne strašně dlouho, já se přitom chci soustředit jen na fotbal. Rád bych to už definitivně uzavřel, a proto jsem po dlouhé úvaze a dohodě s klubem řekl svým právníkům, aby zastavili probíhající mezinárodní sportovní arbitráž," vysvětlil Kúdela.

"Děkuju rodině, Slavii a panu (šéfovi Slavie Jaroslavu) Tvrdíkovi, mým právníkům, fanouškům i veřejnosti za obrovskou podporu v této věci, opravdu moc si toho vážím," doplnil fotbalista.

Reklama

Související témata: