Hlavní obsah

We are the Champions! slyšel Priske na Rangers. Sparta ví, že hraje o hodně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu netradičně začala tisková konference pražské Sparty před čtvrtečním utkáním Evropské ligy na půdě Rangers. Jednomu z novinářů začal vyzvánět telefon, sálem se nesla známá skladba skupiny Queen We are the Champions. Ještě ne, vtipkovali sparťané. Pak už přešli k věci. „Bude to pro nás opravdu složité utkání,“ uvedl trenér Brian Priske.

Slavný Ibrox Stadium, domovský stánek Rangers. Video: Sport.cz

 
Článek

Glasgow (od našeho zpravodaje) - Oba celky mají v základní skupině po čtyřech bodech, jde o jedno z klíčových utkání v boji o postup do jarní vyřazovací fáze. „Soupeř se v posledních zápasech zlepšuje. Musíme bojovat. Čeká nás těžký zápas ve složité atmosféře. Jsme ale dobře připraveni, zaměřili jsme se mimo jiné na obranu a problémy, které jsme v ní měli,“ podotkl Priske.

Sparta má Rangers co oplácet. Na podzim 2021 na Ibrox Stadium prohrála 0:2 a přišla definitivně o šanci postoupit do jarní fáze Evropské ligy. Tehdy byl na trávníku i slovenský křídelník Lukáš Haraslín.

„Zápas si pamatuji, bylo to jedno z nejvíce smutných utkání, které jsem v kariéře odehrál. Věděli jsme, že duel bude velmi těžký, ale udělali jsme mnoho chyb. Nechávali protihráčům hodně prostoru, byli jsme potrestáni,“ vzpomíná Haraslín.

Fotbalisté Sparty, i s uzdraveným Lukášem Haraslínem, si prohlížejí Ibrox StadiumVideo: Sport.cz

Na druhou stranu oceňuje, jaká tehdy ve Skotsku panovala bouřlivá atmosféra. Na stadion se vejde přes 50 tisíc diváků, kteří umějí vytvořit pekelné fotbalové prostředí.

„Pro tyto chvíle hrajete fotbal. Na druhé straně nás mrzel výsledek, neodehráli jsme nejlepší zápas. Měli jsme šance, ale nepodařilo se je proměnit,“ zdůrazňuje znovu Haraslín. Priske očekává, že publikum požene domácí mohutně dopředu. „Dodá jim sílu. Může to být ale v mnoha ohledech podobné utkání jako před dvěma týdny v Praze (0:0). Bude se určitě hrát ve vysokém tempu,“ ujišťuje trenér.

„Stadion je hezký, nádherné místo pro fotbal s výbornou atmosférou. Na nás je, abychom hnali tým dopředu a získali nějaké body,“ vzkazuje Priske s tím, že od začátku si je vědom, že skupina ještě s Betisem a Limassolem je opravdu složitá.

Dá se říct, že kdo ve čtvrtek večer vyhraje, bude mít k postupu velmi blízko. „Máme velmi dobrou možnost nakročit do jara. Je to jeden z klíčových zápasů, ale bodů je ve hře ještě hodně. Musíme zabojovat,“ velí Priske.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.