Hlavní obsah

Zápas Slavia - Hamburk není pro německý tisk jen duelem Jarolímů

BERLÍN

Čtvrteční utkání Poháru UEFA mezi Slavií Praha a Hamburkem není pro německý tisk jen "soubojem Jarolímů". Ještě více německé listy vyzdvihují, že tradičnímu německému klubu jde o tučné prémie a prestiž. Německé listy uvádějí, že Hamburger SV by i v případě neúspěchu v Edenu sice měl teoretickou šanci postoupit do vyřazovacích bojů, vesměs ale píšou o rozhodujícím utkání.

Článek

Deník Bild jej označil za "skutečný zápas o přežití". Tento bulvární list zdůrazňuje, že samotnému mužstvu jde o stotisícovou prémii, ovšem peníze jsou důležité také pro klubové šéfy. Rozpočet klubu (140 miliónů eur) totiž od počátku počítá s postupem do osmifinále.

Také deník Hamburger Abendblatt napsal, že v případě vyřazení severoněmeckého klubu by v jeho rozpočtu vznikla díra. Kromě prémií od UEFA by přitom HSV přišel o příjmy z prodeje vstupného a za televizní práva. Hamburger SV proto utkání s pražským klubem očekává s největším napětím, neboť jde o miliony i sportovní budoucnost klubu.

Bild: Hamburk bude hrát o uživení svého snu

Bild připomíná velký cíl šéfa HSV Bernda Hoffmanna, jenž chce svůj klub dovést do roku 2011 mezi dvacet nejsilnějších fotbalových klubů Evropy. Nyní figuruje v žebříčku UEFA na 37. místě. "Pokud se nemá sen rozplynout, musí Hamburk z Prahy něco přivézt," naspal Bild.

Hamburger Abendblatt rovněž vysvětluje, proč trenér Hamburku Martin Jol do základní sestavy pravděpodobně nezařadí ofenzivního středopolaře Piotra Trochowského, přestože jej vychvaluje reprezentační kouč Joachim Löw.

Jol podle listu Hamburger Abendblatt vsadí spíš na hráče, kteří jsou důraznější v defenzivě. Löw přitom v rozhovoru pro Sport-Bild uvedl, že právě Trochowski v poslední době udělal za všech hráčů národního týmu největší pokrok.

Obránce čeká obtížný úkol

Hamburský list varuje, že na obránce, kteří v poslední době neodváděli svou práci vždy na sto procent, čeká proti Slavii obtížný úkol. Připomíná rovněž, že Slavia na podzim v Edenu vyhrála všechna ligová utkání a deník Die Welt upozorňuje, že na tribunách nového slávistického stadionu budou sedět "fanatičtí fanoušci".

Německé noviny se podobně jako český tisk rozepisují o zvláštním náboji dnešního utkání pro rodinu Jarolímů, a hlavně pro kapitána Hamburku Davida, jenž nastoupí proti týmu, jenž trénuje jeho otec Karel. Na stadionu v Edenu dnes bude podle Weltu dohromady deset členů klanu. Německý tisk rovněž zaznamenal, že matka Davida Jarolíma bude držet palce svému synovi, zatímco sestra bude fandit Slavii. Podle Weltu je tak u Jarolímů ohrožena "rodinná pohoda", zatímco Abendblatt uklidňuje, že ani porážka Slavie by pro Jarolímovy neznamenala "konec světa".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články