Hlavní obsah

Zapsali se do historie jako primitivní mužstvo. Tým s českým reprezentantem zažívá těžké časy

Varšava/Praha

Polský mistr zažil další velkou ránu. Fotbalisté Legie Varšava poté, co vypadli z kvalifikace o Ligy mistrů, mají problémy i v boji o Evropskou ligu. Na svém hřišti totiž v úvodním zápase 3. předkola prohráli s lucemburským týmem F91 Dudelange 1:2.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaní fotbalisté Legie odchází do šaten po porážce 1:2 s Dudelange

Článek

Hráči Legie, mezi kterými je i český reprezentační obránce Adam Hloušek, se probírají z pořádného šoku. Čtvrteční domácí prohra s lucemburským mistrem velice zkomplikovala naděje na postup do závěrečného předkola EL.

„Zapsali jsme se do historie jako primitivní mužstvo," nebral si servítky jeden z nejzkušenějších hráčů Michal Kucharczyk. „Nemůžeme si dovolit takové prohry, o to víc, že Dudelange zvítězilo zaslouženě," dodal.

Lucemburčané se dostali do vedení ve 24. minutě, kdy se trefil Couturier. Za domácí srovnal Carlitos Lopez, ale ještě do poločasu dostal červenou kartu Astiz. Přesilovku Dudelange využilo po hodině hry, kdy na 2:1 upravil proměněnou penaltou střídající Turpel.

Kucharczyk si je vědom, že po vyřazení nejprve z kvalifikace o LM od Trnavy, je nyní Legia blízko dalšího výbuchu. „Momentálně jsme spadli až na dno. Musíme se z něj odrazit a ukázat naši třídu. Pokud se tak nestane, fanoušci na nás budou stále pískat, protože si to zasloužíme."

Porážku se snažil mírnit hlavní trenér Aleksandar Vukovič. „Uvědomuji si, že obraz hry není dobrý, ale vím, že kluci mají ambice a charakter skóre otočit." Čtrnáctinásobnému polskému mistrovi totiž reálně hrozí, že se podruhé za sebou neprobojuje do pohárové Evropy.

„Je to pro mě bolestivé selhání a velmi těžký okamžik, protože mi na Legii záleží. Udělal jsem všechno, co jsem mohl a doufám, že po odvetě nebudeme mluvit o jednom z největších neúspěchů v klubové historii," pokračoval Vukovič.

„Teď se ale musíme soustředit na ligu, ve které nás čekají Gliwice. Na nich se chceme revanšovat," poukázal na nejbližšího soupeře, který všechny tři zápasy v této sezóně polské ligy vyhrál. To Legii se vstup do nového ročníku Ekstraklasy příliš nepovedl. Hloušek a spol. mají na svém kontě čtyři body.

Reklama

Související témata: