Hlavní obsah

Zvědaví Moldavané se ptali na Trpišovského. Hlavní kouč má i na dálku právo veta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také k moldavským novinářům se logicky dostala zpráva, že fotbalová Slavia přicestovala na utkání Evropské ligy na půdě Šeriffu Tiraspol bez hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského. „Jak spolu komunikujete?“ ptali se novináři asistenta Jaroslava Köstla, jenž mužstvo ve čtvrtečním střetnutí povede. S ohledem na horší signál ale možná bude se spojením problém.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v zápase proti AS Řím

Článek
Fotogalerie

Tiraspol (od našeho zpravodaje) – „Naposledy jsme spolu mluvili v úterý. Počítám, že si zavoláme zase po tréninku,“ nastínil Köstl intenzitu komunikace mezi ním a Trpišovským, jenž chybí kvůli zlomenému nosu.

Všem je asi jasné, že hlavní kouč i na dálku tým řídí, sestava podléhá jeho schválení. „Jindra má právo veta. Logicky, je to hlavní trenér. Ale debatujeme, hráči už nějaké dva dny základní sestavu vědí,“ usmál se asistent. Trpišovský v poslední době vždy před utkáním prozradil jedno jméno, které naskočí od první minuty. Köstl na něj nenavázal. „Lukáš Provod nebude kapitán,“ sdělil bez větších podrobností.

Další věci už bude trenérské duo řešit během samotného zápasu. Tedy v případě, že to bude možné. „Výjezd bez Jindry jsme zažili i na Fenerbahce. Není to ideální stav, navíc s operátory je to tady horší. Budeme se pokoušet se propojit o poločase, během utkání to bude složitější. Ale komunikujeme intenzivně,“ podotkl Köstl.

Trpišovský se zranil minulý týden během na první pohled neškodného baga s hráči. Víkendové klání s Českými Budějovicemi odtrénoval, na tiskové konferenci už ho však zastoupil právě Köstl. A v úterý kolem poledne bylo jasné, že hlavní kouč vynechá i čtyřdenní cestu do Podněstří.

„Určitě to není nic příjemného, snad se šéf brzy uzdraví a bude s námi. Jsme ale spolu dlouho na to, abychom situaci zvládli i v tomto složení,“ konstatuje univerzál Lukáš Provod.

Na střídačce bude chybět i další asistent Zdeněk Houštecký, který si odpyká jednozápasový trest od UEFA za chování v útrobách stadionu během utkání s AS Řím.

„Věřím, že to tým nijak neovlivní. Víme, jak se kdo kdy zachová, snad hráči nic nepocítí,“ doufá Köstl. A ke komu si tedy půjde případně pro radu? „Uvidíme, jak to půjde s technologickými pomůckami, na lavičce ale budou Kolář, Černý, Řehák,“ dodává před čtvrtečním kláním, které se hraje od 21:00 středoevropského času, v Tiraspolu je o hodinu více.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen