Hlavní obsah

Brazilec Hulk nakonec míří do Ruska. Petrohrad za něj zaplatil přes miliardu

Aktualizováno

Brazilský kanonýr Hulk neposílil v letním přestupním termínu žádný klub z Anglie, jak se čekalo, ale z FC Porto ho koupil vedoucí tým ruské ligy Zenit Petrohrad. Za 50 miliónů eur (asi 1,24 miliardy Kč), což je nejvyšší přestupová částka tohoto léta.

Foto: Sport.cz

Radost ostrostřelce Hulka v barvách FC Porto

Článek

Šestadvacetiletý Hulk podepsal v Zenitu pětiletý kontrakt a kouč Luciano Spalletti si mnul ruce. „Byl to jeden z našich cílů pro toto přestupné období," řekl italský kouč. Hulk původně myslel, že jeho další cesty povedou do Anglie nebo Španělska.

„Jsou to dvě nejsledovanější ligy na světě. Myslím, že je čas na odchod," prohlásil v červenci brazilský reprezentant. Do Porta přišel před čtyřmi roky z japonského klubu Verdy Tokio za desetinu ceny zaplacené Petrohradem.

Vedle Hulka získal Petrohrad v pondělí, tedy v poslední den k uzavření soupisek pro Ligu mistrů, také třiadvacetiletého belgického záložníka Alexe Witsela, za něhož podle zdrojů z klubu zaplatil Zenit Benfice Lisabon 40 miliónů eur, tedy další necelou miliardu korun. Belgický reprezentant se dohodl s klubem rovněž na pětileté smlouvě.

Ruský častník Champions League ve skupině C s AC Milán, Anderlechtem a Málagou má navíc ještě políčeno na portugalského forvarda Naniho z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: