Hlavní obsah

CSKA Moskva v generálce na zápas s Plzní prohrál v Grozném

Moskva

Fotbalisté CSKA Moskva nezvládli generálku na středeční zápas Ligy mistrů proti Plzni a v 11. kole ruské ligy překvapivě podlehli na hřišti Těreku Groznyj 0:2. O úvodní branku utkání se v 19. minutě postaral Brazilec Kanu, čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající Lebeděnko.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté CSKA brání Bastiana Schweinsteigera (uprostřed) během střetnutí s Bayernem Mnichov v Lize mistrů.

Článek

Těrek, který v jedenácti zápasech vstřelil jen šest gólů, se díky prvnímu ligovému vítězství v sezóně odpoutal z posledního místa. Bodoval poprvé po třech zápasech. CSKA naopak potvrdil slabou formu z posledních duelů v lize, v po prohře v derby se Spartakem a remíze s Machačkalou ztratil body potřetí za sebou.

Hosté nastoupili v sestavě: Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Tošič (46. Vitinho), Wernbloom, Honda, Milanov (67. Bezeljuk), Zuber (46. Elm) - Musa.

V souboji nejlepších dvou týmů soutěže zvítězil Petrohrad nad Spartakem Moskva 4:2 a získal v čele tabulky tříbodový náskok. Úvodním gólem zápasu k výhře Zenitu přispěl Alexandr Keržakov, jenž se stal nejlepším střelcem v historii ruského fotbalu. Třicetiletý útočník dal ve své kariéře už 208 branek a překonal o jeden gól Olega Veretennikova. V ruské lize dal Keržakov 132 gólů, dalších 19 přidal v domácím poháru, 23 v reprezentaci, 26 v evropských pohárech a osm během působení ve španělské Seville. Obránce Marek Suchý zůstal jen na lavičce Spartaku.

Ruská fotbalová liga - 11. kolo:
Groznyj - CSKA Moskva 2:0
Petrohrad - Spartak Moskva 4:2

Reklama

Související témata: