Hlavní obsah

Další šance pro Necida. Bývalý reprezentační útočník zkusí štěstí v Nizozemsku

Praha

Fotbalista Tomáš Necid po pondělním ukončení angažmá v Bursasporu zamířil do nizozemského klubu ADO Den Haag, kde podepsal dvouletou smlouvu. Na twitteru o tom informoval agent devětadvacetiletého útočníka Jiří Müller, dohodu následně potvrdilo i vedení klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid zkusí štěstí v Nizozemsku

Článek

Necid už v Nizozemsku působil. V letech 2014 a 2015 dal 14 gólů ve 33 zápasech za Zwolle, které o něj údajně usilovalo i nyní. Nakonec se však dohodl se sedmým celkem minulé sezony Eredivisie.

Odchovanec pražské Slavie se v Haagu pokusí nahradit norského kanonýra Björna Johnsena, který v létě odešel do konkurenčního Alkmaaru. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka v novém ligovém ročníku získali ze tří kol tři body za výhru a dvě porážky.

"Tomáš byl vždy na vrcholu našeho seznamu. Před několika měsíci jsme byli v kontaktu, ale kvůli smlouvě s Bursasporem to bylo složité. Po jejím ukončení jsme udělali další pokus. Dveře se otevřely a jsme rádi, že jsme se domluvili," řekl pro web Haagu ředitel klubu Jeffrey van As.

"Je to silný, vášnivý a chladnokrevný hráč. Opravdový zakončovatel, který umí podržet míč a před soupeřovou brankou být rozdílovým hráčem. Dlouho jsme Tomáše sledovali a hodně mu věříme," dodal Van As.

Pro Necida, jehož kariéru ovlivnila častá zranění, bude Haag už šestým zahraničním klubem. Před Bursasporem oblékal dres Legie Varšava, Zwolle, PAOK Soluň a CSKA Moskva. V minulém ročníku čtyřiačtyřicetinásobný reprezentant hostoval ve Slavii, kde se však příliš neprosadil.

Reklama

Související témata: