Hlavní obsah

Dokonalá trefa! Nizozemskou ligu ozdobil skvostný moment

Groningen/Praha

Hrdinou utkání 10. kola nizozemské fotbalové ligy mezi domácím Groningenem a Alkmaarem (2:0) se stal belgický mladík Cyril Ngonge. Jednadvacetiletý křídelník otevřel skóre nedělního duelu způsobem, který může směle aspirovat na Gól roku. Na fotbalovou lahůdku se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalista Ngonge se prosadil nádhernou trefou patou.Video: sntv

 
Článek

Mládežnický reprezentant Ngonge se před zaplněnými tribunami stadionu Euroborg prosadil ve 20. minutě duelu. Centr útočníka Mohameda El Hankúrího sice lehce podběhl, jenže s nastalou situací se vypořádal naprosto bravurně.

Jistěže potřeboval nutnou dávku štěstí, na kráse ovšem tenhle fakt skvostnému momentu nic neubírá. Ngonge dostal míč za záda gólmana Alkmaaru Petera Vindahla efektní patičkou přes hlavu a po právu si řekl o nominaci na Cenu Ference Puskáse o nejkrásnější gól roku. Střela navíc zamířila téměř do šibenice.

Mladý Belgičan tak svůj tým nasměřoval k důležitému vítězství. Groningen vyhrál v lize až na devátý pokus. Soupeř Jablonce z Konferenční ligy Alkmaar naopak po pěti výhrách v řadě poprvé body ztratil.

Reklama

Související témata: