Hlavní obsah

Fotbalista Jovanovič má problém, gestem chtěl postřílet fanoušky

Srbský fotbalista ve službách Anderlechtu Brusel Milan Jovanovič si nezvyklou oslavou gólu proti Bruggám zřejmě zadělal na problémy s belgickou justicí. Při běhu k lavičce svého týmu totiž udělal na protivníkovy fanoušky gesto, jako že je "kropí" dávkou ze samopalu. Píše o tom v dnešním vydání list DH Les Sports.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Milan Jovanovič v dresu Anderlechtu Brusel

Článek

Pikantní na celé situaci je zejména to, že Jovanovič pochází ze Srbska, zatímco fanoušci soupeřova týmu na něj údajně po celý zápas pokřikovali "Kosovo, Kosovo".

Právě Kosovo se od Srbska před časem jednostranně a k velké nevoli Srbska odtrhlo, přičemž Bělehrad jeho samostatnost neuznal a patrně ani uznat přinejmenším v nejbližší době nehodlá. Vztahy mezi oběma státy i jejich obyvateli jsou velmi napjaté.

"Celých 90 minut zpívali jen Kosovo, Kosovo," uvedl na svou obranu útočník bruselského týmu. Rozhodčí k tomu nicméně podotkl, že on si ničeho takového nevšiml a jeho asistenti také ne. "Tyto zpěvy unikly všem, tedy kromě Jovanoviče," řekl k tomu. Vzápětí připomněl, že útočník za gesto dostal žlutou kartu a že pokud by o takovém chování fanoušků věděl, okamžitě by zasáhl.

DH Les Sports nicméně s odvoláním na zdroje z belgické justice píše, že se už připravuje zahájení řízení proti Jovanovičovi kvůli jeho gestu. Policie ani úřad žalobce ale nic takového zatím oficiálně nepotvrdily. Trestem by mohla být pokuta ve výši 250 až 5000 eur (6000 až 120.000 korun) a od fotbalového svazu také zákaz vstupu na stadion na tři měsíce až pět let.

Třicetiletý srbský reprezentant Jovanovič se letos vrátil do belgické ligy, v níž v minulosti pomohl Standardu Lutych k dvěma mistrovským titulům a získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce soutěže. Do Anderlechtu přišel po roce stráveném v Liverpoolu. Šlo o největší letní přestup bruselského týmu, v němž hrají i český obránce Ondřej Mazuch a záložník Lukáš Mareček.

Reklama

Související témata: