Hlavní obsah

Fotbalista Taboga v Rakousku sám chtěl podvádět a v klubu skončil

Vídeň

Z fotbalisty prvoligového rakouského klubu SV Grödig Dominiqua Tabogy se místo oběti vyklubal podvodník. Dva dny poté, co na policii nahlásil, že ho vydírá sázkařská mafie, přiznal se sám k pokusům o zmanipulování zápasů. Nováček nejvyšší soutěže s ním rozvázal smlouvu a ujistil, že k žádné manipulaci nedošlo.

Článek

Jednatřicetiletý rakouský obránce Taboga se nejprve klubu i policistům svěřil, že ho vydírá sázkařská mafie. Prý odmítl utkání ovlivňovat. Údajně jim měl předat už více než 70 000 eur. Členem gangu měl být i bývalý reprezentant a Tobagův bývalý spoluhráč Sanel Kuljic.

Tři hráči Grödigu však dosvědčili, že je Taboga v minulé sezóně naváděl k manipulaci, což odmítli a vše v klubu nahlásili. "Nebrali to vážně, mysleli, že je to vtip," řekl ve čtvrtek manažer klubu Christian Haas. Pro policii je nicméně Taboga nadále obětí vydírání a zůstane proto na svobodě. Kuljic je ve vazbě.

Za pátý celek prvoligové tabulky v této sezóně odehrál Taboga 14 z 15 zápasů a jednou stál kvůli červené kartě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články