Hlavní obsah

Hašek po konci v Turecku podepsal smlouvu s polským Plockem

Fotbalista Martin Hašek po konci v druholigovém tureckém klubu Erzurumspor posílil Wislu Plock. Sedmadvacetiletý záložník uzavřel s aktuálně desátým týmem polské nejvyšší soutěže smlouvu do konce sezony. Součástí dohody je i klauzule o možnosti prodloužení spolupráce. Wisla to uvedla na svém webu.

Foto: Erzurumspor FK

Martin Hašek během tréninku v tureckém Erzurumsporu FK.

Článek

Někdejší mládežnický reprezentant hrál v minulosti mimo jiné za pražské kluby Bohemians 1905 a Spartu, s níž se však v lednu 2020 dostal do sporu, jelikož odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. Poté, co se nedohodl na přestupu do Maccabi Haifa, byl přeřazen do B-týmu. Po dalších neshodách podal 12. března 2020 jednostrannou výpověď.

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) loni v listopadu rozhodla, že hráč vypověděl smlouvu neoprávněně. Sportovní soud tím potvrdil dřívější verdikt sboru rozhodců Fotbalové asociace ČR. V druhoinstančním řízení tehdy dostal Hašek nařízeno zaplatit letenskému klubu kompenzaci ve výši 800 tisíc eur (téměř 18,8 milionu korun), CAS stanovil výši částky na 94 702 eur (přes 2,2 milionu korun).

V lednu 2021 si Hašek našel angažmá v německém Würzburgu, s nímž sestoupil do třetí ligy. V září téhož roku odešel do Erzurumsporu. Letos v lednu ale turecké mužstvo opustil. Podle tamních médií klubu sdělil, že trpí psychickými problémy.

Reklama

Související témata: