Hlavní obsah

Hraje bez jídla i vody! Kouč Slovanu žasne, co vydrží opora týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřil k nejlepším hráčům na hřišti, přestože by neměl mít z čeho brát. Fotbalový Slovan Bratislava vychvaluje svoje perpetuum mobile - nigerijského záložníka Ibrahima Rabiua, který v nedělním zápase proti Dunajské Stredě přispěl gólem a výborným výkonem k výhře 3:1.

Foto: TASR/Profimedia

Fotbalista Slovanu Ibrahim Rabiu se raduje z gólu v nedělním zápase proti Dunajské Stredě.

Článek

Zajímavé je, že někdejší mistr světa do 17 let coby muslim od 3. dubna přísně dodržuje ramadán, takže momentálně od úsvitu do soumraku nemůže jíst ani pít. Do toho však musí naplno trénovat a hrát zápasy.

„Hraje bez jídla a vody. Je obdivuhodné, kolik toho v takovém stavu vydrží. Má talent od boha, na hřišti má přehled, je velmi inteligentní," chválil svého svěřence kouč Slovanu Vladimír Weiss.

Od vedení klubu má Rabiu při dodržování ramadánu podporu. „Respektujeme jeho víru a nemáme s tím nejmenší problém. Naopak má naši plnou podporu. I v čase ramadánu si plní všechny povinnosti, které mu vyplývají ze smlouvy. A nikdy neměl v tomto období zdravotní problémy," dodal generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík.

Třeba i útočník Realu Madrid Karim Benzema, jenž se minulý týden blýskl hattrickem v Lize mistrů, si hru během ramadánu pochvaluje.

„Ramadán na mě na hřišti nemá žádný negativní dopad. Je součástí mého života, protože v mém náboženství je povinností. Pro mě osobně je velmi důležitý a při půstu se cítím velmi dobře," uvedl Benzema v nedávném rozhovoru pro Esquire.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články