Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Skvělý Janošek se trefil dvakrát, výhru mu překazil Priskeho syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle angažmá byla trefa. Záložník Dominik Janošek od letního přestupu do NAC Breda září. Fotbalista s exkluzivní kopací technikou se v posledním kole druhé nizozemské ligy prosadil dvakrát, jeho celek ale i tak s FC Eindhoven remizoval 2:2. Dvěma góly totiž vyrovnaný stav zařídil August Priske, syn kouče pražské Sparty Briana Priskeho.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Janošek při gólové radosti v duelu s Eindhovenem

Článek

Janoškův výkon ocenil i portál SofaScore, který jej ohodnotil vysokou známkou 8,6. 25letý středopolař se tak stal nejlépe hodnoceným krajánkem víkendu. Předčil mimo jiné i kolegu z druhé nizozemské ligy Václava Sejka, jemuž se ve třetím utkání za Rodu podařilo otevřít si střelecký účet.

Zpět k Janoškovi. Nejen jeho poslední výkon ukazuje, že mu Breda začíná být malá. Chcete důkaz?

Fotogalerie

Za čtyřiadvacet ligových zápasů ani jednou nechyběl v základu, pozici uprostřed zálohy má takřka předplacenou. Počet vstřelených gólů zaokrouhlil na desítku, navrch přidal pět asistencí.

Pouze čtyři hráči v celé soutěži se zatím dokázali trefit vícekrát.

Čtyři hrotoví útočníci. Janošek přitom nastupuje ve středu hřiště…

Podobně jako v minulém ročníku v Pardubicích, kde jej fotbalově probudil trenér Radoslav Kováč. „Změnil můj styl hry,“ děkoval Janošek bývalému reprezentantovi v podcastu Livesport Daily. Aby také ne. Vždyť na východě Čech si díky sezonní bilanci 9+1 zajistil premiérové laso ze v zahraničí.

Kde i nadále prodává své největší přednosti. Pamatujete na jeho přímé kopy, kterých se s mírnou nadsázkou bála celá liga? Přesně takovým otevřel skóre v posledním utkání proti Eindhovenu. Pak se prosadil i po rychlém brejku a vypadalo to, že Breda si kráčí pro tři body.

Proti byl ale Priske. Nikoliv sparťanský trenér Brian, nýbrž jeho devatenáctiletý syn August. Ten totiž po nástupu z lavičky vyrovnal gólový příspěvek českého záložníka a dvěma brankami obstaral konečný výsledek 2:2.

Breda se momentálně nachází na desátém místě druhé nizozemské ligy, která čítá dvacet účastníků. Od příček, z nichž se dá ještě alespoň teoreticky vybojovat postup do Eredivisie, ji dělí pouhý bod.

Pokud by se Bredě o patro výše postoupit nepodařilo, Janošek dost možná i tak zmizí na lukrativnější adresu. Přece jen měl zatím přímý podíl na 15 ze 42 branek svého mužstva. Což by byl hodně slušný počin i na útočníka. Když k tomu přičteme jeho velmi unikátní herní profil, nedá se vyloučit, že se v létě na Janoška budou stát fronty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.