Hlavní obsah

Machačkala získá Williana ze Šachtaru údajně za 35 miliónů eur

Pomyslným králem přestupů ve fotbalových ligách během zimy se zřejmě stane Machačkala. Dagestánský celek je připraven zaplatit Šachtaru Doněck výkupní klauzuli 35 miliónů eur (898 miliónů korun) za brazilského záložníka Williana, který s přestupem souhlasí.

Foto: Profimedia.cz

Za Brazilce Williana ze Šachtaru Doněck jsou ochotni bohatí šéfové Machačkaly vysázet v přepočtu bezmála devět set miliónů korun.

Článek

Přestup má být uzavřen v pátek po zdravotní prohlídce. Pro hráče je připravena smlouva na 4,5 roku s platem 2,5 miliónu eur ročně. Informuje o tom ruský server Sport Express.

Machačkala tak z Williana udělá nejdražší posilu v historii klubu i celého zimního přestupového okna. O pět miliónů více sice zaplatil Paris St. Germain za jiného Brazilce Lucase Mouru, jeho přestup ze Sao Paula byl však domluven už v létě. Willian bude třetí nejdražší posilou v historii ruské ligy po Hulkovi a Alexi Witselovi z Petrohradu.

Bohatý ruský klub původně chtěl brazilskou hvězdu Kaká z Realu Madrid, když však jednání nespěla ke zdárnému konci, zaměřil se na Williana. Čtyřiadvacetiletý Brazilec během podzimu zazářil v dresu Šachtaru v Lize mistrů a přilákal pozornost předních klubů v čele s Chelsea. Výkupní klauzuli se ale rozhodla zaplatit až Machačkala.

"Nabízejí částku, kterou podle smlouvy musíme přijmout. Hráč s přestupem souhlasí. Nemůžeme tedy dělat nic jiného, než ho pustit," řekl trenér Šachtaru Mircea Lucescu. "Není to pro mě lehké, protože je pro mě jako syn. Snažil jsem se ho přesvědčit, aby zůstal. Chce ale odejít a musíme to respektovat," dodal.

Willian přišel do Šachtaru v roce 2007 z Corinthians. Na Ukrajině odehrál 216 zápasů a vstřelil 35 branek. Na kontě má dva starty za brazilskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: