Hlavní obsah

Majitel Šachtaru varoval hráče, kteří se nevrátili na Ukrajinu

Doněck

Majitel Šachtaru Doněck Rinat Achmetov varoval šest fotbalistů, kteří po sobotním přípravném utkání ve Francii neodletěli s týmem zpět na Ukrajinu. Rebelující hráči podle Achmetova mohou uškodit pouze sami sobě.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Šachtaru Doněck Douglas Costa (vlevo) v souboji s plzeňským záložníkem Tomášem Hořavou.

Článek

Po porážce 1:4 s Lyonem se na letišti neobjevili Brazilci Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily a Argentinec Facundo Ferreyra, protože se odmítli vrátit do země zmítané válečným konfliktem.

"Nevylučuji, že tito hráči se rychle připojí k mužstvu a někteří z nich už zítra. Všichni mají kontrakty, které musejí dodržovat. Pokud se nevrátí, budou první, kdo bude trpět," uvedl v prohlášení na oficiálním klubovém webu Achmetov.

"Každý z nich má minimální výkupní klauzuli činící desítky miliónů eur. Nebudeme dělat žádný výprodej," vzkázal nejbohatší Ukrajinec případným zájemcům.

Pohřešovaní Jihoameričané ani další fotbalisté jeho klubu se prý nemusejí bát o svůj život. "Jsme připraveni zajistit bezpečnost. Nebudeme riskovat a v žádném případě nebudeme hráče brát na nebezpečná místa. Moc rádi bychom hráli v Doněcku, ale bohužel v této chvíli nemůžeme. Budeme hrát tam, kde nám to dovolí. Rádi bychom byli v Charkově," poznamenal Achmetov.

Mistrovský Šachtar čeká v úterý ve Lvově zápas o ukrajinský Superpohár proti Dynamu Kyjev. Ukrajinská fotbalová federace ani přes napjatou bezpečnostní situaci v zemi neodložila začátek nové ligové sezóny, která startuje v pátek.

Reklama