Hlavní obsah

Nemocnice se promění v pevnost. Kvůli Neymarově operaci zakázala zaměstnancům mobily

Belo Horizonte

Nemocnice v Belo Horizonte se připravuje na příjezd fotbalové hvězdy Neymara. Kvůli brazilskému útočníkovi, který se chystá na operaci zlomené nohy, uzavřela celé jedno křídlo budovy, které se promění v pevnost, a zaměstnancům zakázala používání mobilních telefonů. Platí i další přísná pravidla.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Zraněný Neymar na trávníku.

Článek

Vedení nemocnice personál rovněž varovalo, že případné prohřešky bude tvrdě trestat. To vše v návaznosti na dřívější incidenty. Například v roce 2014 byla z nemocnice ve Fortaleze propuštěna sestra poté, co si natočila na mobil plačícího Neymara na pojízdném lůžku, který předtím ve čtvrtfinále mistrovství světa s Kolumbií utrpěl zlomeninu obratle.

Nejdražší fotbalista světa, kterého Paris St. Germain v létě koupilo za 222 miliónů eur z Barcelony, přiletí helikoptérou do nemocnice v Belo Horizonte dnes večer. Podle webu Globoesporte spolu s brazilským reprezentantem dorazí také jeho desetičlenný tým.

Jeho členem je mimo jiné lékař pařížského celku Gérard Salliant (72), který v minulosti dvakrát operoval brazilského útočníka Ronalda nebo Michaela Schumachera poté, co sedminásobný mistra světa formule 1 utrpěl v prosinci 2013 při pádu na lyžích vážné zranění hlavy.

Právě jeho přítomnost u operace si vyžádal Neymarův zaměstnavatel, klub PSG.

Sobotní zákrok ale provede lékař brazilské reprezentace Rodrigo Lasmar. Podle něj bude Neymar mimo hru zhruba tři měsíce, šestadvacetiletého útočníka tak čeká závod s časem, aby se stihl uzdravit do mistrovství světa, které v Rusku odstartuje v polovině června.

Server Globoesporte je ohledně Neymara a jeho zdravotního stavu optimistický, zveřejnil totiž vyjádření fitness trenéra brazilské reprezentace Fabia Mahseredjiana. Ten tvrdí, že Neymar bude na MS připravený. „Mohu zaručit, že na rekonvalescenci je dost času, aby byl připravený na první zápas na šampionátu,“ uvedl kouč. Ten odehraje Brazílie 17. června proti Švýcarsku.

Reklama

Související témata: