Hlavní obsah

O peníze mi nejde, tvrdí Gullit o trenérském angažmá v Grozném

MOSKVA

Legendární nizozemský fotbalista Ruud Gullit tvrdí, že nejde trénovat ruský klub Těrek Groznyj kvůli penězům. Po práci na kandidatuře Nizozemska a Belgie, které se neúspěšně ucházely o pořádání mistrovství světa v roce 2018, se prý chtěl rychle vrátit na lavičku. S čečenským týmem podepsal v úterý smlouvu na jeden a půl roku.

Článek

"Žádné nabídky z předních klubů jsem neměl, což je uprostřed sezony přirozené. Měl jsem dvě nabídky mimo Evropu a jedna byla až moc daleko," citoval bývalého trenéra Chelsea a Newcastlu list Sovětskij sport. Naposledy Gullit vedl Los Angeles Galaxy, kde skončil v srpnu 2008.

Osmačtyřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 1987 přiznal, že když mu z Grozného poprvé zavolali, byl v šoku. "Nikdy v životě bych neřekl, že se jednou dostanu na Kavkaz. Ale život je plný překvapení. Jediné, co mi dělá starosti, je jazyková bariéra," prohlásil Gullit.

Od prezidenta klubu a zároveň Čečenské republiky Ramzana Kadyrova dostal Gullit úkol umístit se mezi nejlepšími osmi týmy, které budou v závěrečné fázi sezony ruské ligy bojovat o titul a evropské poháry.

"Klub má velké možnosti posílit mužstvo a doufají, že moje přítomnost přitáhne kvalitní hráče," uvedl mistr Evropy z roku 1998.

O síle mužstva, které skončilo v minulém ročníku ruské ligy dvanácté, Gullit moc velkou představu nemá. "Mám nějaké videozáznamy ze zápasů Těreku, ale viděl jsem jen pár útržků," řekla bývalá hvězda AC Milán.

Reklama

Související témata: