Hlavní obsah

Olomoucký útočník Hubník odchází do Legie Varšava

Útočník fotbalové reprezentace a nejlepší střelec podzimní části první ligy Michal Hubník odchází z Olomouce a míří do Legie Varšava. V aktuálně třetím týmu polské nejvyšší soutěže bude hostovat, součástí dohody je i opce na případný přestup. Informovaly o tom internetové stránky olomouckého klubu.

Útočník Michal Hubník bude hrát za Legii Varšava.

Článek

"K přestupu mě nikdo nemusel přesvědčovat. Legia je velký klub a rád bych mu pomohl k titulu a účasti v evropských pohárech. Když jsem viděl záběry plného stadionu se skvělými fanoušky, nebylo se nad čím rozmýšlet," řekl Hubník na webu Legie.

Šestadvacetiletý Hubník měl podle šéfa Sigmy Josefa Lébra příslib, že v případě zajímavé zahraniční nabídky bude moci hanácký klub opustit. Urostlý forvard, který celou profesionální kariéru strávil v Olomouci, má za sebou nejlepší půlrok kariéry. Na podzim v nejvyšší soutěži v sedmnácti zápasech nastřílel dvanáct branek a před jarním finišem je v čele tabulky kanonýrů.

V listopadu si během přípravného utkání v Dánsku odbyl debut v reprezentaci a minulý týden při další přípravě v Chorvatsku se v národním týmu sešel i se svým o rok mladším bratrem Romanem, obráncem Herthy Berlín.

Hubník je třetím útočníkem Legie

"Počítáme s tím, že bude reálnou posilou našeho týmu," řekl Leszek Miklas, zástupce šéfa Legie. Doufá, že si Hubník v polském klubu povede stejně dobře jako v české lize. Legia dalšího útočníka potřebovala, protože na podzim si musela vystačit jen se dvěma.

Michal Hubník dnes ve Varšavě absolvoval lékařské testy, po nich se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu o hostování s opcí. "Jednání byla rychlá, všechno trvalo jen několik hodin. V Čechách jsem byl už dlouho a chtěl si vyzkoušet i zahraniční angažmá. Beru to jako krok vpřed v mé kariéře. Kdybych se měl něčeho bát, tak sem nejdu," uvedl Hubník. "A když budu dál dávat branky, tak si udržím pozornost i u trenérů reprezentace," věřil rodák z valašského Halenkova.

Kouč olomouckého celku Zdeněk Psotka je smířený s tím, že góly Hubníka mohou celku na jaře chybět. "Budeme se s tím muset v úvodních kolech poprat, abychom zvládli hru bez Michala," řekl Psotka. Klub se proto rozhodl stornovat hostování dvacetiletého útočníka Martina Doležala, který měl odejít na jaro hostovat do Zlatých Moravců a zůstane na Hané.

Reklama

Související témata: