Hlavní obsah

S rohovým kopem počkali, až se sudí vyzvrací a dostane červenou kartu

Kilmarnock

Sudí dostal červenou kartu. Ale byl to jen vtípek směrem ke kolegovi, kterému nebylo nejlíp. Musel v průběhu utkání skotské ligy zvracet u hrací plochy. Hlavní rozhodčí těžkou situaci svého kolegy poněkud odlehčil.

Zvracející rozhodčí ve Skotsku dostal červenou kartu

 
Článek

Vše se seběhlo při střetnutí Kilmarnock - Dundee FC (0:1). Zápas to byl relativně klidný. Po jedné žluté kartě na každé straně. Ale k tomu červená... Domácí Jordan Jones se chystal zahrát rohový kop, ale vyčkával. Arbitr u praporku Andy McWilliam byl zjevně ve špatném stavu.

Všichni to vzali s pochopením. Sudímu se prostě udělalo nevolno. I hráč rozhodčího utěšoval. Mohlo se pokračovat dál. Tedy až potom, co hlavní arbitr Craig Thomson udělil symbolickou červenou kartu.

Možná se přitom někomu vybaví obrázky z domácí fotbalové scény. V Příbrami před časem na lize brankový sudí pro změnu močil, jeho kolega v roli čtvrtého rozhodčího se kymácel před hlavní tribunou. Na zvracení nedošlo, ale oba to stálo místo na příslušné ligové listině. Skotský případ ale byl přece jen poněkud odlišného kalibru.

Reklama