Hlavní obsah

Straka dovedl fotbalisty Trenčína k záchraně, přesto v klubu skončil

Fotbalový trenér František Straka nebude v příští sezoně pokračovat na lavičce Trenčína. Čtyřiašedesátiletý český kouč dovedl tým k záchraně v nejvyšší slovenské soutěži, vedení klubu s ním přesto neprodlouží spolupráci. Trenčín to uvedl na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka v akci.

Článek

"Trenér splnil cíl, v další sezoně už ale u prvního týmu působit nebude. Vedení klubu se na základě dlouhodobé analýzy a zhodnocení situace rozhodlo v budoucnu vydat jiným směrem, obě strany si situaci vyjasnily. Trenér František Straka vstoupil sice krátce, ale výrazně do historie trenčínského fotbalu. Bude u nás mít vždy dveře otevřené," stojí v prohlášení.

Straka převzal tým na konci března na předposlední pozici. V osmi ligových zápasech měl bilanci čtyř výher, dvou remíz a dvou porážek. Ve dvanáctičlenné soutěži obsadil Trenčín devátou pozici.

Bývalý reprezentační obránce před krátkým angažmá na Slovensku trénoval naposledy druholigový Třinec, kde skončil předloni v srpnu. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Koučoval rovněž Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Reklama

Související témata: