Hlavní obsah

Tragédie byla blízko! Mladého gólmana zasáhl blesk

Tragédie byla blízko. Mladý ruský brankář utrpěl na tréninku hodně netradiční a také velmi vážné zranění. Ivan Zaborovskij, hráč třetiligového fotbalového týmu FC Znamja Truda, byl zasažen bleskem a přežil nejspíš jen díky rychlému zásahu zdravotníků. V péči lékařů je stále. Klub o tom informoval na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Mladého brankáře zasáhl na tréninku blesk. Skončil v nemocnici v péči lékařů.

Článek

"Podle nám známých informací došlo během tréninku k nešťastné události. Našeho mladého brankáře Ivana Zaborovského zasáhl blesk a nyní je v intenzivní péči lékařů. Doufáme, že vše dobře dopadne," uvádí se v prohlášení klubu.

„Po zmíněné situaci došlo k rychlému a profesionálnímu zásahu zdravotníků. Sanitka byla na místě za osm minut. Hráč po zásahu bleskem přestal podle všeho dýchat, ale rychle poskytnutá první pomoc mu nejspíš zachránila život," uvádí ve své zprávě klub.

Generální ředitel klubu Igor Majorov byl událostí hodně zaskočený. Nikdo nečekal, že by se něco podobného mohlo stát, předpověď počasí nenaznačovala, že by mohla hrozit bouřka. „V případě, že je špatné počasí, trénujeme uvnitř," stojí si za svým ředitel ruského klubu.

K podobnému neštěstí došlo na Jamajce v loňském roce, kdy byli dva hráči zasaženi bleskem během utkání v Kingstonu. Oba hráči také skončili v nemocnici, nakonec ale utrpěli jen drobná zranění a brzy byli propuštěni.

Reklama

Související témata: