Hlavní obsah

Tým PSG definitivně ulovil velkou rybu. Z útočníka Cavaniho je nejdražší fotbalista francouzské ligy

Paříž
Aktualizováno

Přestupní horečka ve francouzské Ligue 1 nebere konce. Další útraty katarských majitelů v úterý udělaly z uruguayského reprezentanta Edinsona Cavaniho nejdražšího fotbalistu tamní soutěže. Celek Paris Saint-Germain poslal za šestadvacetiletého útočníka do Neapole 64 miliónů eur (asi 1,65 miliardy korun) a o zlomek tak překonal dosavadní rekord Monaka, které v držení ruského zbohatlíka Dmitrije Rybolovleva koupilo z Atlétika Madrid Kolumbijce Radamela Falcaa za 60 miliónů eur.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Edinson Cavani spojil svou další kariéru s dresem Paris St. Germain.

Článek

Pátý nejdražší přestup fotbalové historie je na světě. Autor 29 gólů z minulého ročníku Serie A v úterý absolvoval zdravotní prohlídku a byl oficiálně představen jako nová posila PSG. S francouzským mistrem, který za nové hráče za poslední dva roky utratil přes 200 miliónů eur, Cavani podepsal pětiletou smlouvu.

Deset nejdražších přestupů v Ligue 1:
1. Edinson CavaniNeapol - Paris SG63 miliónů eur
2. Radamel FalcaoAtlético Madrid - Monako60 miliónů eur
3. Thiago SilvaAC Milán - Paris SG49 miliónů eur
4. James RodríguezFC Porto - Monako45 miliónů eur
5. Lucas Rodrigues Moura da SilvaSao Paulo - Paris SG45 miliónů eur (včetně bonusu 5 miliónů eur)
6. Javier PastorePalermo - Paris SG42 miliónů eur
7. Nicolas AnelkaReal Madrid - Paris SG34,5 miliónů eur
8. Ezequiel LavezziNeapol - Paris SG26 miliónů eur
9. Lisandro LópezFC Porto - Lyon24 miliónů eur
10. Yoann GourcuffBordeaux - Lyon22 miliónů eur
Zdroj: sport.fr

"PSG patří mezi nejlepší kluby na světě a může být úspěšné v Lize mistrů. Těším se na Ibru (Zlatana Ibrahimovice), bude to skvělé hrát s ním a společně usilovat o tituly," řekl Cavani na tiskové konferenci, kde převzal dres s číslem devět.

Cavaniho přestup je celkově pátým nejdražším v historii. Rekordem je 94 miliónů eur, které vyplatil Real Madrid Manchesteru United za Cristiana Ronalda. Dražší byli ještě Zinédine Zidane (Real, 71,5 miliónu), Ibrahimovic (Barcelona, 69 miliónů) a Kaká (Real, 65 miliónů).

Katarští majitelé francouzského mistra na peníze nekoukali, protože jejich cílem je, aby Paris Saint-Germain zářil i na evropském nebi. Už loni k tomu měl v Lize mistrů blízko, v nastávající sezóně by chtěl ovšem dál než do čtvrtfinále, v němž ho v dubnu vyřadila Barcelona jen díky tomu, že vstřelila víc gólů v první remízové partii v Paříži.

Kromě Cavaniho chystají ve francouzské metropoli ještě jednu přestupní senzaci. Nový kouč Laurent Blanc prý dostane ještě posilu do obrany, kterou bude stoper AS Řím Marquinhos. Ani devatenáctiletý talent, který je označován za nového Thiaga Silvu, nebude levnou záležitostí - na Apeninský poloostrov za něj poputuje odstupné 35 miliónů eur.

Reklama

Související témata: