Hlavní obsah

U fotbalistů Machačkaly skončil kouč Gadžijev, tým zatím povede Roberto Carlos

Vedení fotbalového klubu Anži Machačkala odvolalo trenéra Gadžiho Gadžijeva. Pětašedesátiletý trenér skončil na lavičce zámožného ruského týmu, do jehož kádru patří i český útočník Jan Holenda, po ročním angažmá.

Foto: Sport.cz

Roberto Carlos, brazilský kapitán a nyní i prozatimní kouč Machačkaly.

Článek

Machačkala v krátkém prohlášení neuvedla důvody odvolání ruského kouče, na vině jsou však jednoznačně neuspokojivé výsledky. Ambiciózní klub miliardáře Sulejmana Kerimova přivedl z Interu Milán za 27 miliónů eur (asi 660 miliónů korun) Samuela Eto'a, od té doby však ze šesti ligových zápasů vyhrál jediný.

Šestý tým tabulky ruské ligy dočasně převezme dosavadní asistent trenéra Andrej Gordějev a slavný brazilský fotbalista a kapitán týmu Roberto Carlos.

"Dnes jsme jednali s panem Kerimovem o dalších plánech klubu. Mimo jiné jsme se bavili o tom, že se budeme snažit získat hráče jako Stevena Gerrarda, Franka Lamparda a Roberta Pirese," prozradil Carlos.

"Ale samozřejmě jsme řešili i jméno trenéra. Já chci ještě pokračovat jako hráč. Pozice trenéra je těžká a já sebe vidím spíše v manažerské funkci než trenérské," dodal s tím, že Kerimov uvažuje o trenérech jako Fabio Capello, Guus Hiddink a Luiz Felipe Scolari.

Podle ruských médií je však největším kandidátem Kerimovův blízký přítel Avram Grant. "To potvrdit nemohu. V současnosti klubu pomáhám jen jako konzultant," prohlásil bývalý trenér Chelsea.

Reklama

Související témata: