Hlavní obsah

Útočník Eindhovenu Dzsudzsák dal před Anglií přednost Machačkale

Novým spoluhráčem českého útočníka Jana Holendy v Machačkale se stal maďarský fotbalový reprezentant Balázs Dzsudzsák, který přestoupil z Eindhovenu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Holenda bude novým spoluhráčem Maďara Balázse Dzsudzsáka.

Článek

Podle serveru Sky Sports za něj bohatý účastník ruské ligy zaplatil 14 milionů eur (337 milionů korun). Křídelní hráč, o kterého se zajímaly Arsenal, Liverpool, Hamburk či Juventus, podepsal s mužstvem z Dagestánu smlouvu na čtyři roky.

"Klub má jasné cíle, chtějí uspět v Lize mistrů. Letos se tam už dostat nemůžeme, ale příští rok by se to mohlo povést," uvedl dnes Dzsudzsák na tiskové konferenci v Budapešti. "V klubu jsou známá jména jako Mbark Boussoufa, který byl v Chelsea a Anderlechtu, nebo brazilský útočník Diego Tardelli. A Roberta Carlose nikomu představovat nemusím," řekla nová posila momentálně druhého týmu ruské ligy, který má stejně bodů jako vedoucí CSKA Moskva.

Čtyřiadvacetiletý Dzsudzsák hrál za Eindhoven od roku 2008. Autor pěti reprezentačních branek v 37 zápasech se vydá na své druhé zahraniční angažmá. K týmu Anži se připojí 4. července na soustředění v Rakousku, hrát může za Machačkalu až od srpna.

Reklama

Související témata: