Hlavní obsah

VIDEO: Slovensko řeší bláznivý gól! Počínal si sudí správně?

Bláznivá situace, kuriózní gól, něco téměř nevídaného. To vše se zrodilo v utkání druhého kola slovenské fotbalové ligy mezi Podbrezovou a Myjavou. Sudí Richard Trutz spustil představení, jaké by snad ani v televizi nevymysleli. Zatímco hosté slavili a občerstvovali se u lavičky, domácí nelenili a sudí jim dal zelenou, aby vyrazili na osamoceného brankáře soupeře. A dali gól na 1:1. Ale ani to jim k bodům nepomohlo, prohráli 1:2.

Kuriózní trefa na Slovensku.

 
Článek

Kuriózní moment se přihodil po půlhodině hry. Podbrezová při své historické prvoligové premiéře před vlastním publikem moc chtěla bodovat. Ale prohrávala, trefil se Peter Sládek. Vyrovnáno ovšem bylo bleskově. A šokujícím způsobem zásluhou Argentince Pabla Joaquina Podia. Marně, skoro jako v grotesce, ho naháněli hostující obránci.

„Na takovéto úrovni je hanba, když sudí sám popohnal domácí, aby hráli, když my jsme byli u postranní čáry. Něco takového bychom my určitě neudělali, za takový gól by nás majitel nepochválil," zlobil se Sládek, který v nastaveném čase na konci přece jen druhou trefou zase strhl vedení na stranu Myjavy.

Sudí Trutz každopádně učinil něco, co se hned tak nevidí. Bude mít kritiky, ale asi i zastánce. Jeho jméno je známé nejen z trávníků, ale i z pozice televizního komentátora. Ostatně už i jeho předci pracovali v televizi a také hráli fotbal, jeho dědeček dokonce za Spartu. Richard po zranění přesedlal z hráčské dráhy na rozhodcovskou, objevil se v této roli kdysi i na české prvoligové scéně. A dostal se dokonce na mezinárodní listinu. A teď předvedl kousek, který budí mimořádné emoce.

„Takový gól bychom dostat neměli," zůstal u diplomatického tónu kouč Myjavy Peter Gergely. Strážci pravidel mohou říci, že vše bylo v pořádku. Hráči hostů byli na své polovině. Je jejich věcí, kde postávají. Mohlo se tedy hrát. Ale není přece jen standardní pro rozhodčího vyčkat, až jsou oba týmy jakžtakž připraveny ke hře? Faktem je ovšem i to, že Myjavští až demonstrativně u střídačky otáleli. Bylo tedy opravdu správné a férové, že sudí znovu zahájil hru?

Bylo správné, že sudí znovu zahájil hru, když tým ještě oslavoval gól u střídačky?
Ano
83,6 %
Ne
16,4 %
Celkem hlasovalo 317 čtenářů.

Reklama

Související témata: