Hlavní obsah

Vzpoura fotbalistů Doněcka a Charkova. Zpět na Ukrajinu po zřícení letadla nechtějí

Lyon

Šest fotbalistů Šachtaru Doněck po přípravném utkání s Lyonem nenastoupilo na zpáteční let na Ukrajinu. Podle francouzské televize Canal Plus a dalších zdrojů se hráči kvůli obavám o svou bezpečnost odmítli vrátit do země zmítané válečným konfliktem. Zpět na Ukrajinu se nehodlá vrátit ani argentinský záložník Sebastian Blanco z Charkova.

Foto: Vlastimiil Vacek, Právo

Trenér Šachtaru Doněck Mircea Lucescu může mít problémy s kádrem.

Článek

"Po zřícení malajsijského letadla nemám v úmyslu vracet se na Ukrajinu," citovala agentura R-Sport šestadvacetiletého fotbalistu Charkova, jenž má za sebou soustředění s týmem v Rakousku. "Situace tam je mimořádná. Rozhodl jsem se zůstat v Buenos Aires," dodal Blanco.

Po sobotní porážce Doněcku 1:4 se na lyonském letišti údajně neobjevili Brazilci Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Argentinec Facundo Ferreyra a další neidentifikovaný fotbalista ukrajinského mistra.

Zatím není jisté, kde se šestice momentálně nachází a zda si chce vyvzdorovat odchod z nestabilního východu Ukrajiny. Vedení Šachtaru, kde až do léta působil i český reprezentant Tomáš Hübschman, zatím situaci nekomentovalo.

Reklama