Hlavní obsah

Frýdek si oddechl, nejhorší scénář zažehnán. Snad ještě tuhle sezonu stihnu, doufá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozilo, že kvůli trablům s kolenem již v této sezoně dohrál. Teď však Christian Frýdek dostal novou naději na návrat na hřiště ještě v průběhu jarní části. „Reálně bych snad ještě tuhle sezonu něco stihnout mohl,“ věří 25letý středopolař, že ještě Liberci ve finiši sezony v boji o evropské poháry pomůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek ze Slovanu Liberec v akci.

Článek

Ve čtvrtek absolvoval menší operativní zákrok, který měl poodhalit příčinu jeho nepřestávajících potíží s kolenem. „Může se stát, že tam ještě nějaká šance na jeho návrat během jara bude, ale taky to může být tak, že se na hřišti už neobjeví,“ obával se liberecký kouč Luboš Kozel černého scénáře. Ten však lékaři odvrátili.

„Zkoušelo se to vyléčit klidem, což moc nezabíralo, proto jsme zvolili operativní zákrok, aby se doktor do kolena kouknul, celé ho vyčistil. Doufám, že tohle už zabere a bude to v pohodě. Za čtrnáct dnů bych měl jít postupně do větší a větší zátěže a reálně bych snad ještě tuhle sezonu něco stihnout mohl,“ věří Christian Frýdek a netají úlevu: „Oddychl jsem si hodně, fotbal mi chybí.“

Patří ke klíčovým hráčům Liberce, na podzim vstřelil čtyři branky a na dvě nahrál, na jaře však zatím neodehrál ani minutu. Osudným se pro jeho kloub stal domácí zápas s Pardubicemi již v srpnu minulého roku, jenž rozhodl jediným gólem utkání. Při jeho vstřelení však ošklivě narazil kolenem do tyčky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Christián Frýdek na zemi po faulu jednoho z hráčů Jablonce.

„Prohnulo se mi. Koleno od té doby nebylo úplně stoprocentní, začal jsem ho kvůli tomu jinak přetěžovat a kvůli tomu se problém táhnul,“ vysvětluje s tím, že podzimní část dohrával s bolestí.

„Doufal jsem, že přes zimní pauzu se zlepší, ale nestalo se tak. Na začátku jara jsem měl ještě angínu a jak jsem začal, koleno furt bolelo, hlavně při brzdách. Je hodně nepříjemný, když nevíte, kdy to bude dobrý. Když máte zlomenou nohu, víte, kdy to sroste a budete moci začít, kdežto já vůbec nevěděl,“ popisuje.

Teď už v obrysech harmonogram návratu zná. „Ale stejně se nechci upínat k nějakému datu. Musím jít krok za krokem a postupně si přidávat. Kondici mám furt, z té asi nevypadnu. Horší to bude s herní praxí, kterou člověk vždy potřebuje, ale doufám, že mi to nebude trvat moc dlouho a budu v pohodě na hřišti,“ uzavírá Frýdek.

Reklama