Hlavní obsah

Chrudim - Charkov 2:3Postup se Chrudimi po porážce s Ukrajinci vzdaluje

Pardubice

Futsalisté Chrudimi prohráli ve druhém utkání elitní skupiny UEFA Futsal Cupu s ukrajinským Charkovem 2:3. Středeční utkání v pardubické ČEZ Aréně bylo vypjaté až do konce, nakonec však dopadlo smolně pro český futsal. V prvním utkání hracího dne rozstřílela Barcelona Targu Mures 10:1 a pevně vládne skupině A.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Střílí Matěj Slováček z Chrudimi.

Článek

Charkov od začátku utkání začal s vysokým presinkem a domácí bránili od půlky hřiště. V 7. minutě měl velkou šanci po Douglasem rozehraném autu Slováček, ale trefil jen brankáře Lytvynenka. O dvě minuty později se radovali hosté: V přečíslení připravil D. Sorokin gól pro Bilotserkivetse – 0:1. Hned po rozehrávce mohl vyrovnat chrudimský Douglas, který se ocitl sám před brankáře Ukrajinců, ale balon poslal vedle brány.

Hosté často faulovali a už ve 13. minutě nabídl Charkov Chrudimi pátý faul. Z následného trestného kopu vyrovnal po přihrávce Dentinha Felipe – 1:1. O minutu později vyfauloval soupeře R. Mareš, jenže Dentinho delší pokutový kop neproměnil. Trefil pouze tyč.

Po poločase byl stav 1:1, jenže ten dlouho nevydržel. Po pár vteřinách druhé půle obral Kiselyov o balon Douglase a pohotovou ranou propálil Olinhu – 1:2. Domácí pak dlouho hledali recept, který by jim pomohl dostat se za ukrajinskou obranu. Naopak, vyloženou šanci hostí neproměnil D. Sorokin, který ve skluzu nastřelil tyč odkryté branky Olinha.

V závěru se Chrudim uchýlila k power play, která se jí však nedařila. Ve 39. minutě potrestal chybu v rozehrávce Kiselyov ranou do prázdné brány – 1:3. Domácí naděje přišla příliš pozdě. Šestnáct vteřin před závěrečnou sirénou snížil na konečných 2:3 Douglas.

Trenér Daniel: Porážku beru na sebe

Trenér ukrajinského celku Yevgen Ryvkin chválil po zápase své hráče: „Narazili jsme na opravdu dobrý celek, který má svých řadách brazilské hráče a futsalisty českého národního týmu. Hrál se opravdu báječný zápas. Věřil jsem svým hráčům, i když jsme měli problémy se zraněními. Naši hráči ukázali, že umí hrát velké zápasy."

„Chtěl bych popřát Lokomotivu k výhře," smekl pomyslně trenér Chrudimi Daniel Ibanes a pokračoval: „Soupeř vyhrál velký zápas. Porážku beru na sebe. Nepředvedli jsme takovou kvalitu, jakou bychom měli předvést v takových zápasech. Měl jsem lépe připravit hru v power play, což jsem neudělal. Hráčům bych chtěl poděkovat. Odehráli dobrý zápas. Soupeř však zaslouženě vyhrál."

Proč trenér Chrudimi zvolil obrannou taktiku od půlky hřiště? „Věděli jsme, že má Lokomotiv kvalitní hráče, kteří umí vyjet z presinku, proto jsem se rozhodl bránit od poloviny hřiště," vysvětlil.

V sobotu se ERA-PACK postaví proti silné Barceloně. „Co můžeme očekávat? Těžko říct. Dnes jsme prohráli a já věřím, že v sobotu zvládneme utkání lépe. Hráči se jistě budou chtít ukázat, protože hrají doma a přijde hodně diváků. Věřím, že předvedeme kvalitní hru a já se budu snažit všem hráčům co nejvíce pomoct," slíbil Daniel.

Do řeči na tiskové konferenci nebylo ani chrudimskému Lukášovi Rešetárovi. „Zápas se mi nehodnotí nejlépe," přiznal, „Lokomotiv nás dobře presoval a my jsme se těžce dostávali na jejich polovinu. A šancí jsme neměli tolik. Věděli jsme, že jde o těžkého soupeře. Dle mého na sebe narazily vyrovnané týmy. Rozhodly detaily. Škoda naší power play, kterou jsme nesehráli dobře."

Elitní fáze Futsal Cupu - skupina A:
ERA-PACK Chrudim - Lokomotiv Charkov 2:3 (1:1)
Branky: 13. Felipe, 40. Douglas - 8. Bělocerkovec, 21. a 39. Kiseljov.
Sestava Chrudimi: Olinha - R. Mareš, Max, Douglas, Rešetár - Meller, Žďánský, Popelka, Felipe, Slováček, Kopecký, Dentinho, Koudelka, Chmelík.
Targu Mures (Rum.) - FC Barcelona 1:10 (0:4).
Tabulka:
1.Barcelona220016:26
2.Chrudim210111:43
3.Charkov21014:83
4.Targu Mures20022:190

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články