Hlavní obsah

GLOSA: Zrušená volba reprezentačního trenéra? Kocourkov na druhou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vypadalo to, že česká fotbalová reprezentace bude mít od úterý nového trenéra. Nebude. Naděje trvala jen tři hodiny. Přesně tolik času dělilo pondělní mail PR oddělení FAČR s pozvánkou na tiskovou konferenci po mimořádném jednání výkonného výboru a mail ze stejné adresy, ve kterém stálo, že se mimořádné zasedání ruší. Fanoušci kroutí ještě teď hlavou a kladou si otázku: „Je tohle vůbec možné?“

Foto: Sport.cz

Kandidát na reprezentačního kouče Ivan Hašek

Článek

Bohužel je. V době, kdy český fotbal hledá cestu k získání důvěry fanoušků, která je notně pošramocená, si z nich nehezky utáhl. Vždyť co jiného si myslet o tom, když v pondělí v 19:02 je oznámeno mimořádné zasedání výkonného výboru, ale ve 22:02 je zrušeno.

Oficiálním důvodem byl vysoký počet omluvenek. Podle informací Sport.cz jich dorazilo šest, omluvila se tedy polovina fotbalové vlády. Přitom všech 12 členů výkonného výboru muselo vědět o mimořádné schůzi několik hodin dopředu, než bylo oznámeno konání tiskové konference. To je večer znenadání přepadla bolest hlavy, dostali teplotu nebo zjistili, že jsou na dovolené nebo pracovně vytížení natolik, že se nemůžou veledůležitého jednání zúčastnit?

Rozumově je tenhle scénář mimo. Není divu, že se rozjely různé konspirační teorie. Podle mnohých příspěvků na sociálních sítích je za nečekaným zrušením mimořádného zasedání něco jiného než zdravotní nebo pracovní důvody.

Pravdou je, že favoritem předsedy FAČR Petra Fouska na pozici reprezentačního trenéra je Ivan Hašek. Stejně tak Sportovní rady, jejímž šéfem je Vladimír Šmicer. Poslední dny získal Fousek pro svůj návrh solidní podporu, což se křídlu ve VV, které Haška na lavičce národního týmu nechce, nemuselo zamlouvat. Odložením volby nového reprezentačního kouče na leden by získali dotyční čas na lobbování pro svého kandidáta.

Podle jiné verze bylo svolání mimořádného jednání VV spíchnuto horkou jehlou. Někteří členové prý neměli dostatečný časový prostor se na zasedání připravit. Nicméně, ať už pravda leží kdekoli, pondělní veletoč vystihují nejlépe dvě slova: Kocourkov a diletantství.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.