Hlavní obsah

Jurásek chtěl penaltu, pak dal gól. Cítím důvěru týmu i trenéra, pochvaluje si mladý slávista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvičil se soupeři, byl drzý a dravý. „Jeho výkon v první půli se mi fakt líbil,“ ocenil představení křídelníka Matěje Juráska proti Karviné trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský. „Cítím, že mi důvěřují tým i trenéři. Ale bylo důležité, že jsme se všichni, co jsme hráli nahoře, prosadili. To je skvělé,“ liboval si dvacetiletý junák po výhře 5:1 nad ligovým nováčkem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Matěj Jurásek se raduje z gólu proti Karviné.

Článek

Jurásek k demolici mužstva ze Slezska přispěl brankou na 2:1. Jan Bořil mu z hranice malého adresoval přihrávku, na kterou si mladý slávista naběhl, a míč pohotově poslal do sítě. Gól vstřelil jen pár desítek vteřin poté, co se rozčiloval po souboji s Jaroslavem Svozilem. Chtěl penaltu.

„Cítil jsem v sobě takovou zášť. Myslím, že to byla penalta. Dostal jsem loktem do krku, za mě to byla jasná penalta. Pak před gólem jsem se ale modlil, aby balon nikdo netečoval, abych ho mohl dát v klidu do brány,“ popisoval Jurásek.

Má za sebou výživný týden. Ve středu oslavil dvacetiny, ve čtvrtek v odvetě posledního předkola proti Zorji Luhansk klíčovou trefou popostrčil sešívané do základní skupiny Evropské ligy. A v neděli se prosadil i proti Karviné. „Chtěli jsme vyhrát. I pan Tvrdík (šéf klubu) byl v kabině a říkal, ať ten zápas zvládneme. V týmu je taková síla, že dokážeme zápasy otáčet,“ uvedl hráč s pětatřicítkou na zádech.

Potěšilo ho, že gól dali i další ofenzivní borci. Trefili se i Muhamed Tijani, Václav Jurečka, pak i střídající Mojmír Chytil. „To je fotbal. Vencovi (Jurečkovi) se střelecky nedařilo. Říkal jsem mu před zápasem, že se oba musíme v lize chytit. Jsem rád za všechny, co skórovali,“ povídal Jurásek.

Před první penaltou na konci první půle se spolu bavili Tijani s Jurečkou, kopat šel nakonec český reprezentant. „Byl jsem spíš zpovzdálí. Viděl jsem, že tam jsou oba, ale vůbec nevím, o čem se bavili. Ale myslel jsem si, že si ji vezme Venca, protože to trénoval. Čekal jsem, že si vezme i druhou penaltu, ale ukázal charakter a nechal ji Wallimu (Conradu Wallemovi), který byl faulovaný,“ podotkl Jurásek, kterého od pondělí čeká reprezentační sraz s jednadvacítkou.

„Budu se chtít vrátit v pořádku,“ zadoufal. Není divu, pozici ve Slavii má teď velmi dobrou.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko zítra 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.