Hlavní obsah

Holec zkratem nahrál Slavii. Vrátí nám to, podržel ho trenér Karviné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nadějném a úspěšném vstupu přišla rána z vlastních řad. Karviná vedla v zápase fotbalové ligy na Slavii brzkou brankou 1:0, ale zkrat nového gólmana Dominika Holce přihrál domácímu favoritovi vyrovnávací gól. Sešívaní nakonec nováčka rozstříleli 5:1. „Nic jsme mu nevyčítali. Tohle je týmový sport. Společně prohráváme a společně vyhráváme. Podpoříme ho. On sám si vyhodnotí, jak to měl udělat. Je to zkušený gólman, nic negativního nebylo,“ prohlásil karvinský záložník Patrik Čavoš.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Utkání 7. kola první fotbalové ligy: SK Slavia Praha - MFK Karviná, 3. září 2023, Praha.

Článek

Holec přišel do Karviné na začátku týdne coby volný hráč, předtím působil bývalý brankář Sparty v Lechu Poznaň. Naposledy ale chytal v únoru. Po příchodu se hned postavil do brány mužstva ze Slezska, v prvních minutách ho domácí zahřáli, ve 13. minutě ale otálel s rozehrávkou tak dlouho, až ho o míč připravil Muhamed Tijani a pak pohodlně skóroval do opuštěné brány.

„Mrzí mě, že dobře do zápasu vstoupíme, dostaneme se do vedení a nepochopitelnou rozehrávkou, kdy dostaneme na 1:1, se nám to celé zbortí. V prvním poločase nehráli kluci špatně. Chtěli jsme být aktivnější, držet soupeře od vlastní brány. Aby to nebylo jako se Spartou. Bohužel opak je pravdou, výsledek je ještě krutější než na Spartě. Po psychické stránce nám to moc nepřidá,“ shrnul karvinský trenér Tomáš Hejdušek a porovnal duel v Edenu s minulým představením na Spartě, kde jeho parta padla 1:3.

„Možná kdybychom drželi stav 1:0 delší dobu, bylo by to jiné. Soupeř by třeba trochu znervózněl. Neříkám, že by nevyhrál, ale bylo by to třeba jiné,“ přemítal kouč hostí. Holce stejně jako Čavoš podpořil. „On to moc dobře ví, je to inteligentní kluk. Budeme ho dál podporovat. V moderním fotbale je gólman součástí hry, je to jedenáctý hráč. Chceme, aby brankáři uměli hrát nohama, uměli zajišťovat. Byla to chyba, ale on nám to vrátí. Já mu věřím,“ prohlásil Hejdušek.

S Karvinou to mohlo zamávat, ale pětadvacet minut ještě odolávala. V závěru první půle se Slavia dvěma góly utrhla. „Tohle shodí každý tým. Stalo se, ale chtěli jsme hrát pořád stejně. Bohužel nás to asi trošičku semlelo,“ prohodil Čavoš.

Hosté čelili v Edenu dvěma penaltám. První odpískal rozhodčí Dominik Starý po ruce Jaroslava Svozila, k videu ho zavolali kolegové od videa. Druhou po zákroku Jiřího Fleišmana na Conrada Wallema, v tomto případě už VAR nezasahoval. „VAR rozhodl, že to penalty jsou. Já nemám vůbec důvod se o čemkoliv bavit. Musíme být daleko obezřetnější v pokutovém území,“ reagoval Hejdušek.

Karviná od úvodního vítězství nad Zlínem uhrála už jen bod, hodně inkasuje, dostala už sedmnáct gólů. „Na Spartě jsme šli do tříobráncového systému a byli jsme až moc zalezlí, to jsme tady v žádném případě nechtěli. Vrátili jsme se ke čtyřčlenné obranně, na kterou jsme zvyklí. Bohužel to nevyšlo výsledkově, ale zejména první poločas nebyl z naší strany špatný. Je na čem stavět. Dostáváme hodně branek, ale pořád to vidím pozitivně. Hráli jsme se špičkou české ligy. Teď máme před sebou zápasy pravdy. Tam se uvidí, jak na tom jsme,“ vyjádřil důvěru svému mužstvu kouč.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.