Hlavní obsah

Jurásek předčil Coufala. Když nehraje levého beka, Slavia plave, míní experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladý krajní bek fotbalové Slavie David Jurásek dělá dlouhodobě soupeřům problémy. Momentálně je v hledáčku skautů, spekuluje se o nabídce z portugalské Benfiky Lisabon. Kvalit dvaadvacetiletého obránce si všímá i host pořadu Přímák na webu Sport.cz a bývalý reprezentant Pavel Mareš. „David má výbornou levou nohu, umí krásně nacentrovat, je rychlý a důrazný. Řekl bych, že je i lepší než Vladimír Coufal,“ říká majitel bronzové medaile z ME 2004.

David Jurásek je hrozbou pro soupeře. Diskuze v pořadu Přímák na webu Sport.cz.Video: Sport.cz

 
Článek

Zvěsti o případném přestupu Davida Juráska do Benfiky Mareš vítá. „Klub nehraje úplně tu top soutěž, ale je teď ve čtvrtfinále Ligy mistrů a fotbal tam umí dělat dobře," myslí si bývalý obránce. Podle Mareše by Benfika mohla být přestupní stanicí do nejlepších evropských klubů.

Na tom se shoduje s dalším hostem Přímáku, fotbalovým redaktorem Janem Malým. „Benfika zní zajímavě, myslím, že s hráči pracuje výborně. Nedávno jsme viděli přestup Enza Fernándeze do Anglie, kdy se stal nejdražším hráčem v historii Premier League. Darwin Núñez zase přestupoval do Liverpoolu a v minulosti bychom našli další příklady," vnímá potenciál portugalského klubu novinář. Podle něj ovšem Benfika není jediná správná možnost a David Jurásek si bude mít možnost vybírat.

Mareš v diskuzi narazil také na přípravu hráčů včetně Davida Juráska na konkrétní herní posty. Jde o rozestavení Slavie v ligovém zápase s Olomoucí 1. dubna. Úplně jim to neladilo, trenér Trpišovský posunul Davida výš a trošku v tom plavali," hodnotí někdejší hráč Sparty či Zenitu Petrohrad.

Přímák s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem MarešemVideo: Sport.cz

Upozorňuje, že zahraniční trenéři se snaží s fotbalisty pracovat tak, aby byli schopni hrát na dvou, nebo dokonce třech různých postech. „Velké týmy musí reagovat na soupeře a můžou před zápasem rozestavení změnit. Když bude Jurásek hrát levého beka při čtyřobráncovém systému, a pak najednou je potřeba hrát na tři a posunout ho na halvbeka nebo wingbeka, tak je samozřejmě najednou prostorově jinde, spolupracuje víc se záložníky. Musí chodit na zakončení jinak, v tu chvíli je to pro něj trošku jiná hra," vysvětluje Mareš.

O rodáka z Uherského Hradiště ale v tomto směru starost nemá. „Je jenom dobře, že David vstupuje do dalších levelů a umí hrát i jiné posty," dodává. Jurásek navíc disponuje výbornou levačkou a kvalitními centry. Zdobí ho rychlost i důraz. „Má našlápnuto k velké kariéře," chválí Mareš.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.