Hlavní obsah

Komentování miloval, etapa u České televize ale končí. Karoch se v emocích rozloučil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční expert, jenž byl jednou z hlavních tváří fotbalových duelů České televize, se loučí. Nyní dvanáctiletá etapa spolukomentátora Pavla Karocha je u konce a s bývalým zaměstnavatelem se rozešel. „Rozhodl jsem se po cca 12 letech nepokračovat ve spolupráci se sportovní redakcí ČT jako expert pro fotbal,“ oznámil Karoch v příspěvku na sociálních sítích, kde zároveň zavzpomínal na období po boku ostatních komentátorů a přiznal, že smetl ze stolu nabídku na pokračování spolupráce.

Foto: @pavelkaroch repro Česká televize

Fotbalový expert a komentátor Pavel Karoch.

Článek

Všechno jednou končí a tímto pravidlem se patrně řídil také fotbalový expert Pavel Karoch, jehož tvář a odborné názory mohli diváci znát z působení u České televize, kde se osmapadesátiletý bývalý fotbalista stal nedílnou součásti přímých přenosů. U České televize pokračovat ale nebude.

Svůj konec pojal hodně rozsáhle, v době psaní příspěvku byl v emocích. „Když píšu tento email, usmívám se, protože se mně vybavuje spousta společných zážitků, které mně budou vždy dělat radost. Komentovat a spolupracovat s vámi mě hodně bavilo a naše společná energie byla neopakovatelná" začal emočně rozladěný Karoch.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pavel Karoch (@pavelkaroch)

„Na vás a na všechny přenosy jsem se vždy těšil, ať to bylo ME, MS nebo druhá liga. Hodně mě to obohatilo, cítil jsem se v tom svobodný a šťastný. To je to, co si budu vždy pamatovat," pokračoval spolukomentátor, který patřil mezi tradiční tváře České televize.

Karoch rovněž vzpomenul na zážitky s ostatními komentátory, jmenoval jich hned několik. „Míro díky, že jsi mně vždy dával velký prostor a respektoval moji osobnost, vážím si toho. Vlasto, komentování s tebou mě vždy moc bavilo. Jirko, zamíchej svoji bramboračku a vykoupej nás v tom, nenech si vzít radost z komentování, protože tvé příběhy stojí za to..." vzpomínal Karoch například na Jaromíra Bosáka nebo Vlastimila Vláška.

Pokračování dvanáctileté etapy v roli experta a spolukomentátora bylo ve hře, což v příspěvku přiznal. „Davide, oceňuju, že jsi zavolal a měl jsi odvahu se se mnou sejít a tlumočit mně nabídku další spolupráce, v pozměněných zúžených parametrech. Omlouvám se, ale takto formulovaná nabídka, mě neoslovuje," vzkázal expert zřejmě Davidu Kozohorskému.

Na další spolupráci nepřistoupil a uvedl důvody. „Odůvodnění, že jsou na mě iracionální negativní reakce a ztrácím podporu vedení sportovní redakce ... budiž. Víš, pro mě není hřích ve fotbale vzbudit emoce, pro mě je hřích nevzbudit žádné emoce. To, co jsi navrhl, by nepřinášelo radost a lehkost, která je pro tuto práci potřebná," uzavřel fotbalový expert.

Reklama

Související témata: