Hlavní obsah

Koncepci Baníku a Zlínu nechápu, kroutí hlavou Jarolím. Kritizovat Vrbu ale odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojítko Zlína a ostravského Baníku? Oba celky v posledních letech vsadily na ostříleného kouče Pavla Vrbu, a ani jednou angažmá nedopadlo úplně podle představ. Ač se 59letý trenér se Ševci v minulé sezoně proti všem předpokladům vyhnul sestupu, výsledková mizérie v té současné se mu stala osudnou. „Kritizovat trenéry nechci, není to jednoduchá práce. Ale některé kluby u nás nechápu,“ prohlásil David Jarolím v pořadu Přímák na Sport.cz.

Konec Pavla Vrby ve Zlíně a koncepce českých klubů. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Někdejšímu záložníkovi bundesligového Hamburku se nezamlouvala strategie vedení obou týmů právě při výběru šéfa lavičky. „V Ostravě byl mladý trenér Smetana. Když si to vezmeme zpětně, z mého pohledu jeho konec nebyl dobrým krokem,“ vzpomíná Jarolím na muže, který vedl Baník od února 2021 do dubna 2022. Po krátkém intermezzu v podobě Tomáše Galáska pak Slezané angažovali Vrbu, ten ale ve funkci vydržel jen tři měsíce. Momentálně u mužstva působí Pavel Hapal.

Podobná situace nastala u Zlína, kde Vrba nahradil Jana Jelínka. „To je také mladý kouč. Navíc místní, všechno znal. A dnes jsou v podobné situaci, ne-li horší, než když tam byl,“ poznamenal Jarolím. Jelínek se ze Zlína pakoval během podzimní části minulé sezony, v tu dobu byl předposlední. Nyní, i díky probuzení pod taktovkou Vrbova nástupce Bronislava Červenky, se Zlín herně zvedá, stále se ale nachází na dně tabulky se stejným počtem bodů, jako mají patnácté České Budějovice.

Jak by tedy podle Jarolíma měl vypadat ideální scénář při výběru nového trenéra? „Nejprve bych od něj chtěl slyšet, jaké má představy. Měl by znát klub, jeho fungování a cíle. Podle toho se pak dá rozhodnout,“ zasnil se bývalý reprezentant.

„Nevím, jestli to probíhá. Ale kluby by měly takhle pracovat,“ pokračoval, načež přišel s konkrétním příkladem. „Bavíme se o Zlínu, že má v kádru odchovance. Tak proč to nevyužít? K tomu jsou ale potřeba zkušení hráči, kteří budou stát nějakou tu korunu navíc a odchovancům pomohou. Kluby typu Zlína by z toho měly těžit, mohou tak získávat finanční prostředky a zajistit si rozpočet,“ naznačil, že mladíci Ševců, jako například Tkáč, Slončík či Bužek, platí za potenciálně horké zboží na přestupovém trhu.

„Každý klub by měl každopádně mít nějakou koncepci a tou jít. A měla by tam být i určitá dávka trpělivosti, i když samozřejmě nemůžete prohrát patnáct zápasů v řadě,“ uzavřel Jarolím.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.