Hlavní obsah

Konec TK27. Kučera zřejmě definitivně přesedlá na hudební kariéru, Teplice už hledají náhradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně kuriózní, ale rozhodně ne úplně nečekaná kariérní změna. Teplický záložník Tomáš Kučera chybí v kádru Sklářů pro nadcházející letní přípravu a s největší pravděpodobností uzavře svoji prvoligovou fotbalovou kariéru. Důvod je jasný. Se svým jihlavským rapovým uskupením 58G totiž sbírá úspěch za úspěchem, a tak se bude zřejmě naplno věnovat hudbě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kučera z Teplic během utkání na Bohemians 1905.

Článek

Odchovanec Vysočiny Jihlava v posledních letech balancoval mezi životem profesionálního sportovce a rappera. Ale pozor, oběma profesím se věnoval naplno a rozhodně se nedá říci, že by tím utrpěly ať už výkony na hřišti, nebo ty na pódiích. Hráčský kontrakt v Teplicích každopádně po uplynulé sezoně došel ke svému konci a vypadá to, že jeho prodloužení není na pořadu dne, ačkoliv vedení klubu doufalo v opak. „Máme zájem smlouvu prodloužit, ale záleží na něm, jak se rozhodne. Skloubit hudební kariéru s fotbalem je těžké, ale je to velký profesionál, fotbal rozhodně nešidí," prohlašoval ještě na přelomu května a června ředitel Teplic Rudolf Řepka.

Sám Kučera, v rapovém prostředí známý pod pseudonymem TK27, před rokem ve svém příběhu pro server Bez Frází vyřkl proroctví, které tedy dochází ke svému naplnění. „Třeba se opravdu blíží doba, kdy o sobě budu moci říct, že jsem spíše rapper než fotbalista," zamýšlel se tehdy. Klub ani hráč se sice zatím definitivně nevyjádřili, slova trenéra Zdenka Frťaly jsou ale více než vypovídající. „Tím, že nám odešel Kuča, protože se rozhodl věnovat muzice, což chápeme, budeme chtít dotáhnout ještě příchod jednoho středového hráče," pravil 52letý kouč v dnešním rozhovoru na klubovém webu.

Kučera má za sebou individuálně úspěšnou sezonu jak na zeleném trávníku, tak na koncertních pódiích. V dresu Teplic patřil k oporám, zasáhl do 28 ligových utkání, v nichž se třikrát gólově prosadil a byl jedním z klíčových mužů v jarní cestě za záchranou. S uskupením 58G na tom pak byl ještě o něco lépe. Jihlavské trio v dubnu získalo hned dvě ceny Anděl, konkrétně za nejlepší rapovou desku a Cenu fanoušků, jíž obdrží kapela, nejoblíbenější u široké veřejnosti.

A vzhledem k tomu, že kromě fotbalové sezony se právě teď rozbíhá i ta festivalová, je změna priorit poměrně očekávanou volbou. Jen do konce srpna budou 58G vystupovat hned na sedmi místech v České republice a na Slovensku, což se s přípravou a prvoligovými utkáními dá kloubit jen velice těžko. Podle informací iSport.cz měl Kučera vedení Sklářů oznámit, že by se do kádru mohl vrátit až na konci prázdnin. Výše uvedené vyjádření trenéra Frťaly ale jasně ukazuje, že s návratem TK27 na ligové trávníky se již spíše nepočítá...

Reklama

  1 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 1 : 1 77. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  1 : 2 Jablonec - Karviná 1 : 2 75. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  1 : 0 Pardubice - Zlín 1 : 0 75. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.