Hlavní obsah

Atlético údajně získalo z Villarrealu fotbalisty Forlána a Riquelmeho

MADRID

Španělský fotbalový klub Atlético Madrid získal podle deníku AS z konkurenčního Villarrealu Uruguayce Diega Forlána a Argentince Juana Romana Riquelmeho. Podle listu za oba reprezentanty svých zemí na mistrovství Jižní Ameriky zaplatí madridský celek 30 miliónů eur. Případné potvrzení transakce by napovídalo tomu, že Atlético skutečně dá souhlas k přestupu svého kapitána Fernanda Torrese.

Článek

Forlán, který přišel do španělské ligy v roce 2004 z Manchesteru United, se hned ve své první sezóně za Villarreal stal nejlepším střelcem soutěže. I v následujících letech byl hlavní postavou svého celku.

Naopak Riquelme, který vedle Villarrealu působil také v Barceloně, v Evropě nepotvrdil pověst, kterou si vydobyl v Argentině. Také proto Villarreal tvořivého záložníka poslal na hostování zpět do Boky Juniors, které Riquelme výrazně pomohl k triumfu v Poháru osvoboditelů, jihoamerické obdobě Ligy mistrů.

Jejich údajný příchod napovídá, že Atlético počítá s odchodem své největší hvězdy Torrese, o kterého stojí hned několik předních evropských celků. Atlético však vedle odstupného vždy požadovalo i hráčskou náhradu, což by mohl vyřešit Forlánův příchod.

Reklama

Související témata: