Hlavní obsah

Barcelona stíhá rekordní metu, Real opět ztratil. Ancelotti doufá v lepší zítřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti Realu Sociedad sehráli možná nejlepší zápas v sezoně. Přesto fotbalisté Realu Madrid doma jen remizovali 0:0 a prohloubili ztrátu na vedoucí Barcelonu na pět bodů. „Snad nás čekají lepší měsíce,“ věří trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti.

Foto: ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti v utkání španělské La Ligy proti Valladolidu

Článek

„Jsem spokojený, tým hrál velmi dobře. Tlačili jsme soupeře celých 90 minut a udrželi si vysokou intenzitu až do úplného konce," hodnotil italský kouč nedělní bezbrankovou plichtu.

Real Madrid měl proti aktuálně třetímu týmu La Ligy dvacet střel, z toho sedm přímo na bránu. Jenže bez úspěchu a Los Blancos ztrácejí kolo před polovinou sezony na svého největšího rivala z Katalánska pět bodů.

„Barcelona si zatím vede velmi dobře, sezona je však dlouhá. Leden byl těžký, ale zlepšili jsme se v obraně. V následujících měsících budeme schopni bojovat o titul. Navíc se nám vrátí někteří zranění hráči," vyhlíží Ancelotti jarní část ročníku.

Na tiskové konferenci způsobil rozruch, když došlo na téma zbývajících dnů přestupového období. Real v zimě podepsal „pouze" šestnáctiletého talentovaného Brazilce Endricka Felipeho za 72 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun). Mladík však může do Evropy až po dovršení plnoletosti, takže se rozhodně nejedná o aktuální doplnění týmu.

„Nikdo nepřijde ani neodejde," zdůraznil Ancelotti v reakci na dotaz, zda lze v kádru očekávat nějaké změny.

O obhajobu titulu tak bude Real usilovat s osvědčenou sestavou. Dva triumfy po sobě získal naposledy v letech 2007 a 2008. Naopak Barcelona vyhlíží vítězství v La Lize už čtvrtou sezonu. Podobně dlouhou odmlku klub nepamatuje od ročníku 2004/2005, kdy se na titul čekalo od sezony 1998/1999.

Ve hře je také překonání jednoho významného milníku. Pokud Barcelona dokáže v dalším kole udolat Betis, bude mít po polovině z celkových 38 kol 50 bodů. Kouč Xavi tak bude na nejlepší cestě minimálně vyrovnat rekord španělské nejvyšší soutěže v podobě 100 bodů, o který se dělí právě Barcelona kouče Tita Vilanovy z ročníku 2012/2013 a Real Madrid ze sezony 2011/2012 pod vedením Josého Mourinha.

Reklama