Hlavní obsah

Barcelona získala záložníka Keitu ze Sevilly

BARCELONA

Fotbalisty Barcelony posílí od nové sezóny malijský záložník Seydou Keita. Osmadvacetiletý hráč v pondělí podepsal v katalánském velkoklubu čtyřletou smlouvu, žádné finanční detaily přestupu však nebyly zveřejněny. Keita je vůbec první posilou, kterou do svého týmu získal nový trenér Josep Guardiola, který vystřídal po skončení sezóny Franka Rijkaarda.

Článek

Agentura AP s odvoláním na španělská média uvedla, že Barcelona hráče vyplatila ze smlouvy odstupným ve výši 14 miliónů eur (asi 351 miliónů korun).

Keita přitom do Sevilly přišel vloni v létě a smlouva mu platila ještě na tři další sezóny. Zároveň v ní však měl i klauzuli o minimálním odstupném, za nějž bude k mání. Toho Barcelona využila a ceněného malijského reprezentanta si zavázala dříve, než se rozjede období hlavních přestupů. Stejnou klauzuli má i v novém kontraktu, tentokrát už ale ve zhruba šestinásobné výši.

Šikovný záložník na sebe upozornil ve francouzské lize, v níž nejdéle působil v Racingu Lens, kde začal časem nosit i kapitánskou pásku. Pak jej zlákala španělská liga a v dobrých výkonech pokračoval v dresu Sevilly, vydržel v ní však jen sezónu.

Reklama