Hlavní obsah

Bayern? Manchester United? Díky, ale ne. Prší tam, řekl fotbalový reprezentant k přestupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona/Praha

Čtyřiadvacetiletý fotbalový záložník původem z Nizozemska Frenkie de Jong přišel do Barcelony v roce 2019 jako velká vycházející hvězda z Ajaxu za téměř dvě miliardy korun. Ve Španělsku se mu však příliš nedaří, i tak záložníkův otec tvrdí, že o něj má zájem minimálně pět evropských velkoklubů, mimo jiné i Manchester United a německý Bayern. On však jejich nabídky odmítl. Proč? Prý kvůli špatnému počasí.

Foto: @Football_TaIk, Twitter

Barcelonský Frenkie de Jong odmítl přestup kvůli počasí.

Článek

Důvodů k setrvání v klubu může být několik. Hráči může vyhovovat plat, spoluhráči, rychlost hry, ale také počasí, které v místě jeho působiště panuje. De Jongův otec tvrdí, že to je hlavním důvodem setrvání jeho syna v Barceloně.

Katalánský klub zoufale potřebuje peníze. Pořád se topí v dluzích a nový trenér Xavi stále hledá recept, jak zlepšit hru svých svěřenců. Odchod mladého záložníka by mu alespoň částečně mohl pomoci vyřešit ten první problém.

„Samozřejmě vím, že Barcelona potřebuje peníze a velká nabídka za Frenkieho by jí mohla pomoci, ale nemyslím si, že by se tak v dohledné době stalo. I když se ozvalo všech pět špičkových evropských klubů," řekl de Jongův otec.

S nabídkou se ozval prý i Manchester United a Bayern Mnichov, ale hráči nevyhovují klimatické podmínky ani v Anglii, ani v Německu. „Oni (fotbalista a jeho přítelkyně) se v Barceloně mají tak skvěle. Život je tam báječný. Jsem tam s nimi často. Dokonce i teď je na sluníčku 16 stupňů," uvedl.

Záložník Frenkie de Jong odehrál za Barcelonu 79 zápasů a vstřelil šest branek. Naposledy gólem přispěl k výhře 3:1 nad Villarealem na konci listopadu.

Reklama

Související témata: