Hlavní obsah

Deset miliónů eur pro Valdése. Bohatá Machačkala láká gólmana Barcelony na pohádkový plat

mm, zpSport.cz

Stane se Víctor Valdés z Barcelony v dohledné době nejlépe placeným fotbalovým gólmanem planety? Bohatý klub Anži Machačkala, účastník nejvyšší ruské ligy, láká španělského brankáře do svých řad a nabízí mu od léta víceletý kontrakt s gáží 10 miliónů eur (zhruba čtvrt miliardy korun) ročně. Podle některých španělských médií už je dokonce ruka v rukávě.

Foto: Profimedia.cz

Bude se brankář Víctor Valdés v létě stěhovat z Barcelony do Dagestánu?

Článek

Jednatřicetiletý Valdés má sice v katalánském velkoklubu smlouvu až do roku 2014, již několikrát se však nechal slyšet, že by rád po letošní sezóně klub předčasně opustil a poznal „nové fotbalové kultury." Náhradník Ikera Casillase ve španělské reprezentaci chytal až dosud výhradně za Barcelonu.

Spekuluje se o náhradníkovi

V zemi úřadujících mistrů světa a Evropy už se horečně spekuluje i o tom, kdo by případně mohl nastoupit na Valdésovu pozici v týmu suverénního lídra španělské ligy. Podle internetové verze švýcarského deníku Blick patří mezi horké kandidáty i Marc-André ter Stegen, dvacetiletý brankářský talent Borussie Mönchengladbach, jenž má ve svém věku na kontě i dva zápasy za německý národní tým.

Nejlépe placení gólmani světa:
Iker Casillas (Real)6 miliónů eur
Petr Čech (Chelsea)6 miliónů eur
Gianluigi Buffon (Juventus)6 miliónů eur
Victor Valdés (Barcelona)6 miliónů eur

V souvislosti s odchodem Valdése se před časem spekulovalo i o zájmu Barcelony o angažování českého brankáře Petra Čecha, ten však rezolutně popřel, že by z londýnské Chelsea kamkoli odešel. "Podobné informace ani nemá cenu komentovat. Spekulacemi se nezaobírám," regoval Čech na údajný zájem katalánského velkoklubu.

Už teď figuruje v top čtyřce

Za bohatý dagestánský klub, který touží po historicky prvním ruském titulu, už hraje nejlépe placený fotbalista světa: kamerunský útočník Samuel Eto'o  pobírá v Anži ročně 20 miliónů eur. Aktuálně jsou svěřenci nizozemského trenéra Guuse Hiddinka v tabulce třetí s odstupem 10 bodů za vedoucím CSKA Moskva.

Potřebují však posílit ještě na několika místech sestavy a proto se okamžitě zaměřili na Valdése, jakmile vypustil z úst, že by chtěl z Barcelony odejít. Nabízejí mu základní plat deset miliónů eur, díky němuž by se stal nejlépe honorovaným gólmanem světa. S prémiemi a bonusy by si podle serveru marca.com mohl přijít dokonce na dvanáct miliónů.

Valdés přitom už nyní patří mezi nejlépe placené brankáře, neboť v žebříčku stovky světových fotbalistů s nejvyšším příjmem, jak ho zvěřejnil Futebol Finance's, si ročně přijde na šest miliónů eur.

Machačkala zatím nemíní námluvy s Valdésem nijak komentovat. "Náš klub bude o svých zamýšlených přestupových krocích včas informovat jak fanoušky, tak i tisk. Proto veškeré informace, jež se do té doby na veřejnosti objeví, považujte za spekulace," praví se v tiskovém prohlášení Machačkaly podepsaném sportovním ředitelem Robertem Carlosem.

Přestoupí Víctor Valdés z Barcelony do Machačkaly?
Ano
70,1 %
Ne
29,9 %
Celkem hlasovalo 4519 čtenářů.

Reklama